Kak да се мотивираме сутрин преди работа

1
Добави коментар
H-Vision-Marketing
H-Vision-Marketing

Kак да се мотивираме сутрин преди работа

Сутрин, звън на алармен часовник – „Само още няколко минути….“. Познато ли ви е? За много хора сутрешната аларма за събуждане преди работа е най-лошият враг. Има много причини за това, но ако намерим своя начин да се мотивираме за ставане, ще е много по-лесно. В статията ще прочетете различни съвети за това как да се мотивирате в ранната сутрин и да отидете на работа с желание и заредени за целия ден! Можете да харесате само някои от съветите или да ги персонализирате за себе си, важен е крайния резултат, а именно един позитивна сутрин, която да ви мотивира да отидете на работа с усмивка.

1. Разходка/бягане в ранната сутрин

Вие не трябва да бъде най-запаления фен на физически упражнения, за да се знаете, че ходенето е здравословно и полезно за физическата издръжливост. Дори и тези от вас, които са нощни птици, могат да се пренастроят така, че да стават по-рано и все пак да успяват да се наспят добре. Попитайте вашата половинка или приятел дали иска да се присъедини за сутрешна разходка и едно по-добро начало на деня!

2. Вашата сутрешна ободряваща напитка

Чай, кафе или фреш – без значение какво предпочитате, пригответе вашата доза от любимата си напитка сутринта, за да ви ободри и подготви физически и психически за работния ден, който предстои.

3. Намерете вашата муза за деня – вдъхновете се

Има дни, в които сте напрегнати за нещата, които трябва да свършите през деня. Дори и най-големите работохолици се нуждаят от нещо, което да ги вдъхнови, за да продължат усилената си работа. Ще бъдете учудени как един вдъхновяващ цитат например или вашата любима песен могат да променят настроението ви за деня!

4. Направете списък със задачите, които трябва да свършите

Ако ви е трудно да запаметявате всички задачи за деня, можете да си помогнете като направите списък с всичко, което е на дневен ред за вас. Така няма да се притеснявате, че ще забравите за важна среща или нещо друго, което трябва да завършите в деня си.

5. Започнете деня с усмивка

Има дни, в които ставате от грешната страна на леглото и сякаш всичко ви дразни. Ако пренесете това и на работното място, комбинацията може да се окаже доста неприятна. Разведрете се сутринта в разговор с приятел или роднина, това може да промени лошото ви настроение и да започнете деня си с усмивка.

6. Намерете „вашето място“ в непозната среда

Ако работите вкъщи има ли място, където ще се чувствате по-различно от обикновено? Ако работите на едно и също място вкъщи с времето може да започнете да се чувствате некомфортно там. Направете промяна, изберете място с повече светлина и пространство, това ще ви мотивира за един по-успешен ден.

7. Здравословна закуска

Най-вероятно нямате време за една приятна закуска преди работа, защото бързате, за да не закъснеете и нямате време за много приготовления. Можете да хапнете нещо набързо, но то едва ли е много здравословно и достатъчно, за да започнете деня си зареден с енергия. Отделете време за една по-здравословна закуска – пригответе я вечерта преди лягане, ако нямате достатъчно време сутринта.

8. Включете се в коментарите на някоя радио програма

Ако обичате да слушате радио в колата си на път към работа, за да чуете любимата си песен или да слушате дискусията на актуална тема, можете да се включите с коментар в нея и да се разведрите.  Изберете си темата, която ви интересува и изкажете мнението си.

9. Прочетете статия във вестник

Можете да се стимулирате с някоя статия от любимото си издание. Четенето на новини не само ни информира за
случващото се около нас, но и ни стимулира да разсъждаваме и запомняме нови неща – една добра тренировка за ума преди старта на работния ден.

Намерихте ли подходящия за вас старт на деня? Ако имате свои собствен начин да се мотивирате в ранната сутрин – споделете го в коментарите!