Топ 10 на ужасните шефове

1
Добави коментар
adrian
adrian

trud.bg
25.08.2013

Tweet

Топ 10 на ужасните шефове

Снимка: Shutterstock.com/trud.bg

Всички имаме опит с гадни шефове, предизвикващи твърде много напрежение у служителите си. Някои са твърде надменни, други си падат диктатори, трети не вършат нищо полезно.

“Да станеш свидетел на некадърни шефове може да бъде изключително весело преживяване, но не и когато си от потърпевшата страна“, пише в Linkedin Бърнард Мар, бизнес автор и експерт по ефективността на предприятията.

“Аз работя с толкова много различни компании по света, в най-различни отрасли и сектори. Мога да кажа дали някой е добър шеф или не в рамките на няколко секунди, срещайки се с него и екипа му“, добавя още той.

Мар улеснява всички нас, като ни запознава с десетте “сигнални признаци за лош шеф“ :

1. Его-маниаците – Някои шефове са твърде арогантни и самовлюбени. Те постоянно се нуждае от повишаване на егото си, така че, ако попаднете на такъв, бягайте далеч.

2. Страхливците – Шефовете, които не поема отговорност и се крият зад другите в случаи на проблем, определено не са за предпочитане.

3. Микромениджърите – Те обичат да контролират всяка крачка на служителите си, като не вярват в техните способности и умения. Интересно е защо въобще ги взимат на работа, като смятат, че могат да се справят с всичко сами.

4. Неспособните – За съжаление има шефове, които са назначени на тази позиция по неясна причина, вероятно защото са ги надценили. Те не умеят да контролират екипа си. Като цяло служителите не изпитват респект към подобни началници.

5. Твърде приятелски настроените – Някои шефове търсят близост и биха искали да споделят откровените си тайни със служителите. Един човек не може да бъде едновременно началник и приятел.

6. Темерутите – Те просто не умеят да общуват; нито по време на срещи, нито със служителите си.

7. Плагиаторите – Много е неприятно да попаднеш на шеф, който краде чуждите идеи и постижения, приписвайки ги на свой гръб. Това най-често се случва, когато се отчита на своя собствен шеф.

8. Негативните – Каквото ще да става, някои шефове, дори и да са доволни, пак ще намерят нещо негативно. Тези хора просто не биха могли да изрекат някаква позитивна фраза.

9. Егоцентриците – Има шефове, които мислят само и единствено за себе си. Не се интересуват от развитието, работата и нуждите на работниците си. Всичко се върти само и единствено около тях.

10. Критикът – Не е много приятно, ако шефът ти винаги има критика към теб и не умее да ти казва “Браво“, когато го заслужиш.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо – Белегът на звяра [The Mark of the Beast]…