Ретро плакати показват чудовищата от „Франкенуини”

1
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

През този уикенд е американската премиера на „Франкенуини”, а от Disney са решили да издадат пет от чудовищата в историята на Тим Бъртън за възкръснали домашни любимци. Спойлерите идват чрез ретро плакати, които представят пластелиновите страшилища като герои от класически филми на ужасите. Авторите на творческата заигравка дори са измислили заглавия на псевдолентите: „Денят на костенурката”, „Проклятието на мумията хамстер” или „Завръщането на котката вампир” 😉

 Голяма смехория.

Проблемите около „Франкенуини” обаче са два. Първо, родната премиера е отложена за началото на 2013 г., а първите отзиви за стоп моушън анимацията на Бъртън са сравнително тревожни. Макар и в повечето случаи позитивни – ревютата подчертават, че сюжетът е твърде познат и на моменти досаден. А твърдението, че анимацията е най-доброто нещо, което Бъртън е правил от 5 години, не е повод за киномански надежди.

Премиера в България: 04.01.13 (Франкенуини / Франкенкуче / Frankenweenie / Форум Филм България / Walt Disney Studios Motion Pictures)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂