СПА уикенд /1 април – 30 ноември/ в хотел Белчин Гардън 4*

0
Добави коментар
SLT
SLT

  СПА уикенд /1 април – 30 ноември/ в хотел Белчин Гардън 4* СПА хотел Белчин гардън ****

Населено място: Белчин бани Държава: България База: BB Вид: Почивка на планина, SPA & Wellness, SPA weekend Нощувки: 2

Цена: 148 лв.

 

 

Белчин бани е село в Западна България.Село Белчин е разположено в долина между планините Рила, Верила, Витоша и Плана. Намира се на 15 км от Самоков и 50 км от София.

 

 

 

Белчин гардън 4* – СПА хотел на 2012 г.

 

Локация: СПА хотел Белчин Гардън е разположен  в  КК Белчин бани. Намира се  на:

14 км от Самоков,  
55 км от София  
20 км от КК Боровец.

Хотелска част: СПА хотел Белчин Гардън разполага с  37  двойни стаи /спални и единични легла/, 2 стандартни апартамента с хидромасажна вана и душ кабина, 1 семеен апартамент с  кухненски бокс , 2 луксозни апартамента „Гардън”- просторна баня,дневен тракт,трапезария с кухня.

В  елегантно мебелираните помещения:

мини бар
безжичен достъп до интернет
LCD телевизор с кабелна телевизия
централна климатична инсталация, която се регулира индивидуално
телефон
тераса с маса

Хранене: 

Основен ресторант „Белчин Гардън” за закуски на блок маса
Лятна градина  барбекю
Лоби бар
Открит бар басейн
Фито бар
Караоке клуб.

СПА център: 

Вътрешен термален басейн „Римска баня“с 39 гр.мин.вода, шезлонги
Финландска сауна, парна баня, солариум, контрастен душ,топла релакс пейка
Кабинети за масажни, релаксиращи и оздравителни програми
Козметично студио

Спортен център:

Вътрешен плувен басейн с размери 22м х 10м с 29 градуса температура на водата, външен басейн  с 28 гр.температура
Фитнес зала
Игрище за футбол и волейбол
Тенис на корт и  тенис на маса

Минерални води: В басейните и СПА центъра на СПА хотел Белчин Гардън се използва минерална вода с температура от 35- 40 градуса. Водата е сниско съдържание на разтворени вещества (около 300 mg/l); бикарбонатно-сулфатно-натриев състав (HCO3-SO4-Na);повишено съдържание на флуор (около 5 mg/l ) и силиций; високо pH (около 9.7) и изразени редукционни свойства. Геотермалните води имат лечебни и профилактични ефект и въздействие при заболявания на органите на движението (от възпалително, травматично и неврогенно естество), както и на женските полови органи и кожата. Установено е, че промивни (иригационни) процедури и манипулации могат да имат оздравителен ефект при възпалителни заболявания и процеси в гърлото, устната кухина, носа, синусите, ушите, правото черво и гинеталите. Дозирани питейни процедури и програми се препоръчват при заболявания и дискомфорт в храносмилателната, пикочно-половата и метаболитната система, както и за общо прочистване (саниране) на организма. Повишеното съдържание на флуор на термалните води в Белчин може да се има предвид в профилактични програми срещу зъбен кариес и остеопроза. Високата алкалност на водата в съчетание с пелоидни (калолечебни) вещества открива простор и за балнеокозметиката..

 

Допълнителни услуги: СПА хотел Белчин Гардън предлага room service до 23.00 ч.; 2 конферентни зали с общ капацитет до 100 места, мултимедия и всички удобства за конгреси, семинари, обучения, team building, и други организирани мероприятия; спортно-развлекателни и културно-познаватели турове (панорамен полет над яз. Искър и Седемте рилски езера, конна езда, пейнтбол, разходка по пистите на к.к. Боровец, риболов на язовир Искър, посещение на Рилския манастир, поход до връх Мусала или Седемте рилски езера.

СПА уикенд в Белчин Гардън хотел 4*

Деца до 4г. – безплатно

 

 

1 април – 30 ноември 2015

 

Тип настаняване

2 нощувки със закуски
2 нощувки със закуски и вечер

Двойна стая 

148,00

177,00

Апартамент 

236,00

265,00

Дете до 4г

 безплатно
безплатно 

Дете от 4 до 14г. на доп.легло

47,00
77,00

Възрастен на доп.лелго

95,00
150,00

 

Цената е в лева на човеки включва: 

2 нощувки, богати закуски или закуски и вечери
ползване на външен басейн с минерална вода  и вътрешен плувен басейн с минерална вода, шезлонги около басейните,  римска баня (джакузи с 37°C минерална вода), парна баня, финландска сауна, зона за релакс,
фитнес, 
детски кът,
интернет,
хотелска застраховка, туристическа такса,
охраняем паркинг. 

 

 Условия за резервации:

При потвърдена от наша страна резервация се заплаща 30%  авансова сума
Доплащане до 100% се извършва до 20 дни преди настаняване

 

 

Забележителности:

 

 

 

„Цари Мали Град“-

 

Хълма Св.Спас и връх Св.Иван са разположени по билото на Верила планина. До тях се достига от изходните пунктове при с.Белчин и хижа Белчин по няколко изградени екопътеки в района. В близост преминава и трасето на големия трансевропейски туристически маршрут Е4, който започва от Пиринейте в Испания, следи Алпите и Карпатите в средна Европа и завършва на полуостров Пелопонес в Гърция.  На Българска територия маршрута преминава по билните части на планините Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка.

 

Хълмът е и неизменна част от вековната история на района. С него са свързани легендите за голямо старинно селище, известно като „Цари Mали град“, което се предполага, че означава „Малък Цариград“. Там до ХIХ век все още са били частично запазени белите каменни стени и кули на крепост. Те напомняли на местното население за Цари град. И до ден днешен в менталната култура на белчинци „Цари Mали град“ е старото име на с. Белчин. Тези разкази и предания бяха повод през 2007 г. да стартират археологически проучвания на хълма „Св.Спас“ . Още в началото на разкопките беше изяснено, че непосредствено под върха на хълма се намират останките от римска крепост с военно-охранителни функции, която в късния си етап се превръща в укрепено селище. Проучени и документирани са разнообразни структури от фортификацията (кули, порта и крепостни стени), сгради, разположени около и долепени до крепостната стена, както и проучени сондажно останки с културни пластове от селищния живот във вътрешността на обекта.

 

На 990 м. надморска височина са открити и доказателства за приемствеността на култовото място през хилядокетията – от езическото светилище на траките, през раннохристиянската църква от IV век, раннохристиянската базилика от VI век, средновековната църква „Възнесение Христово”, построена през втората половина на XV век , за да стигне до наши дни един оброк сред дъбовата кория.

 

 

 

Средновековната църква „Света Петка“ е национален паметник на художествената култура, I-ва категория. Тя от много векове се е враснала в пазвата на хълма „Св. Спас“ над с. Белчин. Изхождайки от първите данни от изследователската дейност, тя е претърпяла няколко етапа на изграждане и преизграждане. Църквата в този си вид е построена през ХVII век върху основи на друг храм от XIII-XIV век. Храмът е с размери 12 на 6 м. и е бил изписан. Вътрешните стени са били живописвани. Следи от живописта са намерени при археологически разкопки през 2007 г. По-късно е претърпяла неизвестен все още катаклизъм. През Възраждането е разширен молитвеният салон в днешните размери, но вече каменният свод е заменен с дървен.

 

 

 

Етнографският музей в село Белчин е изграден през 2007г. като филиал на Градския исторически музей – гр. Самоков и се намира в непосредствена близост до изцяло реставрирания средновековен храм „Св. Петка“ в подножието на хълма „Св. Спас“. За да отговори на своето предназначение и да се слее с духа на мястото, сградата на музея е проектирана като концептуална реплика на Копривщенска къща от първата половина на 19 ти век (такива къщи се срещат в село Белчин). В музеят се събират експозиции на вещи с различна битова тематика, съхранили културата и традициите на населението през вековете. Основната цел на инициативата беше подпомагането развитието на културно историческия туризъм в общината чрез обособяването на един интегриран културно исторически комплекс в с. Белчин, състоящ се от реставрирания средновековен храм „Св. Петка“, етнографския музей, късноантичната крепост и раннохристиянската църква на хълма „Св. Спас“. При проучването на целия комплекс бяха открити много факти, връщащи историята на с. Белчин векове назад. Изграждането на музея в селото е свързано и с нуждата от създаването на благоприятна среда и условия за продължаването на изследователската дейност на археолозите, изкуствоведите и други учени в района за разкриване, реставриране и популяризиране на обекти на културно-историческото наследство.

 

 

 

Алинският манастир „Вознесение Господне“ се намира във Витошката мала света гора, в Плана планина под връх Калето (1190м.) на 6км. североизточно от с. Алино. Манастирът е възникнал през ХVI – ХVII век, а през ХVIII – XIX век е бил възобновен. През годините на ранното Възраждане е бил книжовен център от местно значение. От някога многобройните постройки на манастира днес е останала църква и полуразрушена жилищна сграда. Църквата е малка (с размери 7,5 х 3,8 метра) и представлява еднокорабна, едноапсидна постройка без купол, вкопана на мeтър в земята. Манастирът е изключително интересен със своите особени стенописи – колективно дело на майстори-живописци с различен творчески почерк. Според ктиторския надпис, старата манастирска църква е обновена и изографисана през 1626 година.

 

Туроператор „Сънлайт травел“ е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Алианц България със Застрахователна полица № 13160153540000002 /от 14.01.2015 г. и Сертификат № 13160153540000002/от 14.01.2015г.

„Сънлайт Травел“ си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

 

IK/22.12.14/SLT

 222888

Виж други оферти за СПА хотел Белчин гардън
Виж други хотели в Белчин бани