3 домашни рецепти, премахващи петна от кожата

22
Добави коментар
Mamin_Chocko
Mamin_Chocko

3 домашни рецепти, премахващи петна от кожата

 

Ето как в домашни условия можете да се справите с петната по кожата!

Предлагаме ви няколко изпитани лека срещу така неприятните пигментни петна, които загрозяват кожата ни в различни етапи от живота.

Петната по кожата са неприятен проблем!

Първата рецепта е за лосион от магданоз. Необходими са 30 грама листа от магданоз, сокът от 1 лимон, както и 200 мл вода. Магданозът се нарязва на ситно и се залива с водата в емайлиран съд. Вари се на бавен огън за около 15 минути, а след като изстине, се прецежда. Към получилата се отвара се добавя лимоновият сок. С тампон, напоен в лосиона, се мажат редовно петната по кожа.

Втората рецепта се приготвя, като 100 грама кромид лук се нарязват на ситно. Сокът се прецежда през двойна марля и се излива в стъклен съд. Към него се добавя същото количество хладка вода. С така получения сок се мажат петната по няколко пъти на ден.

Маска за премахване на пигментни петна се приготвя, като 20 грама овесени ядки се поставят в емайлиран съд. Кипват се за 10 минути с 50 мл прясно мляко, а след отстраняване на съда от огъня се добавя и 10 грама мед. Сместа се разбърква добре и докато е още хладка се нанася върху проблемните зони от кожата. Оставя се да подейства за около 10 минути, след което се снема с хладка вода.

coциaлни мpeжи

ВАЖНО: Ако публикацията 3 домашни рецепти, премахващи петна от кожата ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Здраве.вс препоръчва и: