Дзенга и Палиука: Ханданович е супер

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Двама от големите вратари на Италия от близкото минало – Валтер Дзенга и Джанлука Палиука, похвалиха словенския страж на Интер Самир Ханданович за изявите му от началото на сезона. Ханданович премина в Интер през летния трансферен прозорец, след като до този сезон пазеше вратата на Удинезе. Словенецът бе взет от „нерадзурите“ за заместник на бразилеца Жулио Сезар, който подписа с Куинс Парк Рейнджърс.

„Много е ефективен. Има присъствие и индивидуалност. Справя се със задачата, с която дойде в клуба. Не е лесно да заместиш вратар като Жулио Сезар, но той успява да го направи, защото съставът е силен. Това ти помага да се чувстваш по-сигурен“, сподели бившият страж на Интер и „Скуадра адзура“, 52-годишният Дзенга пред „Гадзета дело Спорт“.

Палиука, който също е бивш национал на Италия и бе привлечен от „нерадзурите“ тъкмо за заместник на Дзенга, също не спести добри думи за Ханданович. „Аз никога не бих пуснал Жулио Сезар да си тръгне, но трябва да кажа, че Интер отново взе правилно решение. Харесвам Ханданович, защото не се страхува да напуска голлинията си, но в същото време не излиза неразчетено напред. Има някои неща, които трябва да подобри, но си струваше, да бъдат платени 11-те милиона евро за него. Винаги съм казвал, че един добър вратар струва колкото централен нападател. А Ханданович е прекрасен вратар“, коментира 45-годишният Палиука.