Заваръчни машини

2
Добави коментар
knoppler
knoppler

Заваръчни машини за заваряване с обмазани електроди

Заваръчни машини за заваряване с волфрамов нетопим електрод

Заваръчни машини за заваряване с тел и защитен газ

Заваръчни машини – три в едно!

Професионални машини за РЕДЗ, ВИГ и МИГ/МАГ заваряване.

Заваръчни машини,  движeни от двигател с вътрешно горене.

 

 

Какви заваръчни машини използвате

 

В наши дни процесът на заваряване безспорно е много важен. Използваните машини неминуемо са свързани с процес на заваряване в даден момент от производството им. Но броят на познаващите различните заваръчни машини е сравнително малък. Много важна при заваряване несъмнено е предпазната екипировка. Маската и якето с дълги ръкави са изключително ценни.

Якето предпазва от хвърчащите парчета нагорещен метал. Маските пък вече имат много вариации, които са по-модерни. Екипировката допълват ръкавиците за заваряване и кожената престилка. Без тях процесите на заваряване могат да нанесат сериозни телесни повреди. Не е малък броят на пострадалите заварчици.

 

Електродите са сред най-използваните машини за заваряване. Състоят се от редуциращ напрежението трансформатор. В същото време той увеличава силата на тока. Чрез късо съединение между двата електрода се получава заваряването. Електродите са съответно свързвания метал и пръчката за заваряване. Като резултат се формира мощна електрическа дъга. Тя отделя интензивна светлина и топлина.

 

Друг популярен вид заваръчни машини са ВИГ. Функционират с напрежение с висока честота. Носят името на волфрамов електрод и на газ, който обвива електрода. Това прави пламъка по-голям. Процесът се нарича „волфрам-газово заваряване”. 

 

МИГ са друг вид машини за заваряване. При този вид заваряване се използва прав, а не променлив ток. Пълнителят за заварка е метален и се подава на ролка тел. Заваряването се извършва в защитна газова среда, както при ВИГ. 

 

Трети тип заваръчни машини са задвижваните от двигател с вътрешно горене. Те работят с газифициран, дизелов или бензинов двигател. Заместват електрическата енергия и се използват в строителните обекти. Има още много машини за заваряване. Като цяло повечето хора са малко запознати с тях. Познанията в тази област несъмнено ще са от полза на всеки. Така няма да се налага всеки път да се търсят услугите на професионалист. С необходимите знания човек ще успее да се справи сам с възникналия проблем.