Конна езда

1
Добави коментар
yasoo
yasoo

Хапане на конете

Хапането е досаден навик на конете, които може да хване някои хора и коне неподготвени.
Хапането и щипането могат да бъдат насърчени от прекомерното прехранване на коня. Това е и единственият случай, при който можете да леко да ударите коня в областта на главата. Когато един кон, млад или стар, се опита да Ви ухапе, Вие трябва веднага да го сръчкате в долната част на челюстта, но не и в муцуната. Ако това се направи веднага и по правилния начин, не би трябвало да са нужни повече от един или два пъти, за да може конят да разбере, че хапането не е желателно.

Повторение при обучението на конете

За да научите коня на умение трябва да го повтаряте. Въпреки, че всички коне учат бавно той има добра памет и ще запомни на какво сте го научили за дълъг пероид от време. Това прави правилното обучение много важно, защото лошото поведение също се учи.

Физическа способност на всеки кон

Какви са физическите способности на Вашия кон? Имайте предвид, че един кон може да не е способен да извърши определени действия. Не всеки кон има физическата способност да скача, да ходи на повод и да играе, дори да знае точно как се прави това

Скука

Предотвратете скуката у Вашите коне като ежедневно му правите компания или сменяте маршрута на яздене и предлагате нови преживявания с обучителен характер. Това също така ще увеличи стойността на Вашия кон.