Аквамарин и сребро защитава приятелството

2
Добави коментар
ant_iv
ant_iv

Аквамаринът е камък предпочитан от нежните по душа хора. Неговият цвят и название го асоциират с морската вода и нейната сила. Аквамаринът е често срещан камък в сребърното бижутерийно производство. Скъпоценният камък е разновидност на минерала Берил. Неговият цвят варира между нежно син и синьозелен. Не е изключено в камъка да бъдат открити бели участъци оприличени на хризантеми или снежинки. Собствениците на бижута инкрустирани с аквамарин не бива да забравят, че слънчевата светлина е враг номер едно на цвета на камъка. При продължително излагане на слънце, цветът на аквамарина избледнява.

Най – известните находища на аквамарин са разкрити в Бразилия. Интересно да се знае е, че камъкът може да бъде открит дори в България, в региона на Рила и Родопите. В миналото, на камъка се е приписвала магическата способност да укротява морските бури. Поради тази причина, моряците го смятали за свой талисман и никога не напускали пристанището без да вземат със себе си парченце аквамарин.

Красотата на камъка била достатъчна, за да му отреди място в короните на владетели от целия свят. В съвремието, камъкът се свързва с храбростта, смелостта и мъдростта. Аквамаринът е камък защитаващ приятелството. Сребърен пръстен с този камък ще бъде подходящ подарък за най – добрия приятел. Аквамаринът предпазва носещия го от измами и предателство

. Според запознатите с нетрадиционната медицина, камъкът спомага за отварянето на гърлената чакра. Това го прави изключително подходящ за хора, които се препитават с ораторство. Камъкът лекува мързела и поддържа буден ум. С тези свои качества се нарежда сред предпочитаните от хората, отдадени на научния труд. Аквамаринът ще засили своето действие носен върху сребърно колие плътно около шията. Благотворно действие ще има неговото носене под формата на инкрустация в сребърни обеци, т.к., той спомага за запазването на добрия слух.

Интересен факт за този камък е, че той променя своя цвят в зависимост от настроението на човека, който го носи и от времето навън. Според астролозите, този камък е препоръчителен за родените под знаците на Близнаци, Везни и Риби. Но, за да носите сребърни бижута с аквамарин не е задължително да бъдете от една от посочените зодии. Камъкът влияе благотворно на всеки човек.