Лейди Гага скара Асанж с Анонимните

1
Добави коментар
yApple

Лондон. Лейди Гага скара основателят на „Уикилийкс” и най-върлите му защитници – Анонимните.

Хакерите оттеглиха подкрепата си заради скорошно посещение на американската поп-звезда в еквадорското посолството в лондон, където Джулиан Асандж се укрива, предаде ИТАР-ТАСС.

Ситуацията около Асандж се превърна в „шоу с един актьор”, се казва в тяхно изявление.

„Ние сме обезпокоени от насоката, в която „Уикилийкс” се готви да се движи в бъдеще. През последните месеци цялото внимание, приковано към „изтичанията” и борбата за свобода на информацията, се прехвърли на Асандж, но същността на „Уикилийкс” не е само в това”, пише в съобщението.

Циркът около Асанж не отговаря на нашите интереси, ние се занимаваме с документите и информацията на правителствата, които те искат да скрият от обществото, поясняват Анонимните.

Последната акция на хакерите беше през август. Тогава те атакуваха правителствения сайт на Англия с хиляди въпроси в секунда. Ключовата фраза на удара беше жаргонна фраза, която означава „противникът е унищожен“. Хакерската атака беше от Бразилия, Англия, Индонезия, САЩ и Чили. Операцията беше кръстена „Свобода за Асанж“.

Засега Джулиан Асанж не е коментирал оттеглянето на подкрепата на Анонимните. Той остава в посолството на Еквадор в Лондон.