Забележителности на Куба в Карибско море

35
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Забележителности на Куба в Карибско море

Куба е най-големият остров в Карибско море и с най-многобройно население. Играе важна роля в туризма на Карибите. Атракциите в Куба са много, както природни  така и архитектурни. Има много културни паметници още от времето на Колумб. Той първи стъпва на кубинският бряг, като го нарича Исла Хуана. Една от атракциите в Куба и в частност столицата Хавана е замъкът Моро (Morro Castle). Това е исторически паметник на Куба, построен на входа на залива Хавана. Служел е за защита на града при нападение от към морето. Днес Замъкът Моро  е превърнат  в музей.

Топ 10 атракции в Куба

Интерес за туристите представлява фара на крепостта и главната постройка дворец. Оръдията на крепостта са ръждясали, но добре са запазени канализацията и падащият мост. Друга интересна атракция в Куба е вторият по големина град Сантяго де Куба. Той притежава голямо културно и историческо наследство. Сантяго де Куба има много добре изградена хотелска инфраструктура, а плажовете в близост до града са перфектно поддържани. Още при влизането си в града туристите усещат неговият дух и атмосфера. Тук се провеждат ежегодни културни фестивали и карнавали.

Най-посещаваните от туристите атракции в Куба

Сантяго де Куба е един от първите градове в страната, основан от Диего Веласкес. Именно поради тази причина има много добре запазени исторически паметници още от колониалният период. Тук се намира първата къща построена в Америка, първата катедрала и първият музей в страната. Посетете Parque Cespedes и централния площад заобиколен от различни по стил сгради (колониални и съвременни). Посетете кметството на града , което през 1959 година Фидел Кастро обявява победата на революцията в Куба. В столицата Хавана музеите са на всяка пресечка. 

Има музей на науката, музей на изкуството,музей на цигарите и пурите, както и музей на на алкохолната напитка ром. Музеят на революцията се помещава в президентският дворец. Вътрешните декорации  са изящни, инкрустирани от американска бижутерска компания „Тифани“. Близо до президенството се намира площада на революцията в центъра, на който се намира паметника на Хосе Марти висок 138 метра. Около Хавана има още няколко укрепления , които са пазели града от набезите на пиратите, а по-късно и англичаните. Това са атракции в Куба защитени от ЮНЕСКО : Castillo San Salvador de la Punta, Fortaleza San Carlos de la Cabaña и Castillo de los Tres Reyes Magos del Morro. За тези туристи които искат да разгледат атракции в Куба от високо им предлагаме панорамни изгледи от Камара Оскура, намираща се в старият град. Посетете парка във Ведадо  посветен на Джон Ленън.