Цветните градини Ал Айн (Al Ain Paradise Gardens)

89
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Градините Ал Айн са най-големия цветен парк в света, който държи и световния рекорд на Гинес за най-много висящи кошници с цветя – общо 2968 броя. Разбира се, къде другаде може да се намира освен там, където всичко е най, най и по много – Обединените арабски емирства. Градините носят знаковото име Ал Айн Парадайз и са разположени в не голямото едноименно градче. Всеки, имал шанса да ги посети споделя, че наистина се пренася в един цветен рай насред пустинята.  

Парка заема площ от над 22 000 кв. м и е дом на близо 10 милиона цветя. Около 2400 кв. м. са пешеходните алеи, а всичко останало е спиращ дъха цветен килим от растения, дошли от различни точки на земното кълбо. 

Едни от най-големите забележителности на Ал Айн Парадайз  са огромната цветна пирамида и 12-метровото цветно копие на Айфеловата кула, осветени със сложна и създаваща невероятни светлинни ефекти система.

Думите са слаби, за да опишат този цветен емирски рай – той просто трябва да се види. Затова ви оставаме да се насладите на снимковия материал по-долу и да го оцените сами. 

Hobyto.com