Лечение на възпалена простата

2
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Възпалението на простата се появява прибли­зително при един на две хиляди мъже.

 

Наричат простатата „Жлезата на мъжествеността“, тъй като от нея зависи придвижването на сперматозоидите. При мъжете над 50-годишна възраст тя обикновено започва да се уголемява. Когато започне да притиска уретера, тя препречва пътя за освобождаване от урината и усложненията не закъсняват. Появяват се непрестанни, денонощни позиви за уриниране, урината се отделя на съвсем малки части, като организмът не може да се освободи от нея, започват болки, парене и ежедневието се превръща в мъчение. Още по-трудно е, когато настъпи инфекция и възпаление, да не говорим за рак на простатата! Затова грижите за този орган са много важни и не бива да се отлагат.

Възпалението на простатата  се нарича простатит и най-честите оплаквания са чести позиви за уриниране, болки и смущения при уринирането, но също и при изхождане по голяма нужда, кървава, понякога гнойна урина, често температура.

Причина за възпалението на простатата са болестотворни микроорганизми ка­то колибактерии, стрептококи, придвижващи се по хода на пикочния канал или по кръвен път.

Недостатъчно лекуваното възпаление на прос­тата може да хронифицира и тогава води до на­рушения на оплодителната способност и проб­леми с потентността. Съществува също опас­ността да се образуват абсцеси или фистули.

Ако изпитвате затруднение при уриниране или имате някои от другите описани симптоми може би е добре да помислите за помощ за простата с природни средства като хранителни добавки.

Конпроста е хранителна добавка, която “работи” на съвсем нов принцип, допринасящ за нормалното функциониране на простатата. Мощната подкрепа в Конпроста идва благодарение на действието на активната съставка – цветният прашец от маслодайна рапица. Тя е с богато съдържание на биологично-активни компоненти, които помагат за лечение на простатата: протеини, есенциални аминокисели­ни, ензими, коензими, липиди, въглехидрати, витамини, минерали и др. Всички те подпомагат мъжкото здраве и допринасят за:

облекчаване на симптомите при доброкачествено уголемяване на простатата,
премахване на дискомфорта и паренето по време на уриниране,
увеличаване на количеството на отделената урина.