ЦСКА 1 – 0 Левски | дерби от 20 октомври 2012

56
Добави коментар
GMBD
GMBD

Моментната форма е без значение

Логиката в това дерби на практика не съществува. Един срещу друг излизат два отбора с различна моментна форма. За специалистите, обаче моментното състояние никога неоказва влияние върху изхода на срещата. На терена винаги се воюва за всеки сантиметър терен, за кило кожа и литър кръв. Затова факта, че в момента Левски е в по-добри позиции като класиране, клубна организация, избистрен състав и стил на игра, не ги прави фаворити за победата, за никой друг освен за букмейкърите.

Левски

И все пак Левски е с едни гърди и то доста големи пред вечния си съперник през този сезон. „Сините” разполагат с шампионски състав, като към момента само две точки ги делят от първата позиция в А група. Разполагат с нова машина за голове тип таран – Базил де Карвальо, сериозен португалски нападател в резерв, моментни избухвания на отделни креативни футболисти помогнали за постигането на доста победи. Проблемите в Левски са свързани с наказани играчи. Твърдо аут за срещата е крилото Рамос, който отбеляза единственото попадение в пролетния двубой, сложил прът в шампионските амбиции на „червените” тогава. Тепърва ще се решава дали националът Гаджев ще може да играе в тази среща или не. Друг проблем е контузията на защитника Везалов, който също е с много условности за този двубой. За момента други кадрови проблеми няма старши треньора на сините Илиан Илиев.

ЦСКА

Докато „червените” имаха противоречиво лято изпълнено с „географско откритие”, селекция в движение, забрани за картотекиране на нови играчи, война между феновете и собствениците, смяна на оперативни шефове, обикаляне на различни стадиони за домакински срещи и прочие и прочие дела нямащи нищо общо с професионализма. За тази среща не е ясно какъв състав ще избере Стойчо Младенов, тъй като дотук през сезона той не повтаря два състава. Тактически ход, който може да доведе до победа или загуба. Отново ще се разчита на мадагаскарецът Анисе да измисли нещо в предни позиции. То и друг сериозен футболист в ЦСКА май няма. В крайна сметка изхода от срещата ще се реши от желанието на отделните играчи за борба и себераздаване в името на емблемата, фланелката и публиката на отбора, който представляват. Какъв ще бъде той, ще разберем в съботната ранна вечер.