Nana от NaNa & The GanG: Забавляваме се с истински рок

2
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

В края на този месец бандата NaNa & The GanG ще направи своя дебютен за Студио 5 концерт. Организторите на събитието обещаха истински Rock & Roll Halloween с лудия звук на бандата и много настроение.

Харесай страницата ни във Facebook

Това стана и поводът да полюбопитстваме за групата и всичко свързано с нея. Ето какво сподели самата NaNa за читателите на Меломан.бг | Музиката на твоя живот.

Представете се.

NaNa & The GanG е група на 6 години. Имахме друго име преди, но решихме да се казваме така, защото името е по-весело и има известна доза шега и ирония, каквито сме ние и като хора и като музиканти. Далеч сме от мисълта да се взимаме твърде на сериозно, по-скоро взимаме на сериозно нашата музика и феновете, които искаме да оставим доволни, да забавляваме и да им напълним душите с удоволствие и рок. Нана-Илияна е вокал; Явор – BigJav – китара, Де’Миро (Миро) – бас и Светльо – барабани.

Каква музика обичате да слушате и правите?

Слушаме рок и правим рок. Разбира се, рокът е много обширно понятие – има пънк, блус, метъл, хардкор. Ние сме по-скоро смесица от класически хард рок, малко доза метъл и леки елементи на пънк. Вкарваме и български народни мотиви с китарката, по мъничко и от време на време. 

Разкажете ни за най-новия си проект.

„Роден с късмет“ е новото ни парче, към което имаме и видеоклип (дебютния ни). Текстът описва посланията, които се опитваме да отправим към хората чрез нашата музика. Вдъхнових се за текста на „Роден с късмет“ от историята на българския филм „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела“ (песента е част от саундтрака), но взех по-скоро метафората на историята, защото самият филм е комедия. А това, за което пея в песента, е доста сериозно… Има здрави китари, текстът е послание към всички млади (по години и по дух) хора в България – да не се предават, да се борят, дори ако трябва да създават свои собствени закони, след като законите в България така или иначе не им дават свободата, ограбват ги и финансово и емоционално и не стимулират успехите и амбициите им.

Как протекоха снимките на „Роден с късмет“ и с кого работихте по видеото?

Режисьорът Краси Колев е популярно име в средите, но и наш приятел. Той по-скоро се вдъхнови да снима клип на бандата ни, защото ни харесва като група (запознахме се в клуб, в който свирехме навремето). Хареса и песента и предложи да ни направи клип. Снимахме буквално един ден, в студио. Всичко, което виждате в клипа са ефекти, а няма реални ситуации, и това го прави интересно творческо решение.

Къде можем да ви слушаме на живо?

Най-скорошното ни участие е в Студио 5 – на 30.10. Правим пре-парти Хелоуин , за да подгреем хората за следващия ден, когато е празникът. Това е не само дебютът ни в Студио 5, но и по принцип – дебют на рок група и въобще на рок музика в това заведение. Надяваме се да се получи купон и да зарибим хората да дойдат отново в клуба, за да слушат отново рок. Иначе свирим навсякъде, където има възможност за жива музика в София и из страната и там, където искат рок.

Коментари

коментар(а)