За перфектна прическа: фризьор, колорист, ИНОА 2 и много доверие » Красота

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Васил Михайлов – артистичен директор на Академия и салони Stephan, член на Haute Coiffure Françаise България и Ирена Рачева, колорист и преподавател в Академия Stephan, се срещнаха, за да обсъдят последните модни тенденции, да освежат визията на Ирена и да споделят впечатленията си за новата ИНОА 2 на L’Oreal Professionnel.

Какво е модата за вас и следвате ли постоянно новите тенденции?

Васил: Модата за мен е всичко и нищо. Модата не трябва да се следва сляпо, трябва по-скоро всеки сам за себе си да подбира това, което подчертава неговия стил. Това е по-важно, отколкото да следваш модата. Всяка година предлагаме нови визии, съобразени с тенденциите, но винаги адаптираме подстригването и цветовете спрямо личността на всеки клиент. Ако модните тенденции в цветовете са наситено червени, а на клиента няма да му отива – правим нещо по-приглушено, медно, кафяво с медно, но не червено, ако няма да му стои добре. При нас е както в модната индустрия – не всяка жена може да носи къса пола – ние адаптираме всичко спрямо клиента, за да можем да извадим на показ най-доброто и да подчертаем характера и индивидуалността на всеки.

Ирена: Това е истина – абсолютно се съобразяваме с идентичността на конкретния човек. С неговото желание. Придържаме се към модата, но не в крайности. Важен е стилът, цветът на кожата, настроението, бижутата и дори усмивката.

Голяма част от жените трудно избират фризьор и колорист, който може да ги консултира добре – как да направят избора?

Васил: Има достатъчно много салони, които работят на различни нива и просто трябва да намерят този салон, в който заедно с фризьора ще могат да се справят успешно с избора на прическа и цвят. Най-важно е да намерят своя фризьор, който да ги консултира и да му имат доверие.

Ирена: Напълно съм съгласна – един добър цвят и прическа се постигат само когато клиентът и фризьорът си имат доверие. Твърде много неща могат да се объркат ако една от двете страни не е съгласна с промяната на цвят или прическа, а никой не иска да ходи с шапка цял месец.

Какво мислиш за ИНОА 2?

Васил: Страхнотна е! Очаквахме я с нетърпение! Много по-лесно се работи с новата ИНОА. Много по-бързо. И дава страхотни резултати. Има много повече блясък и е истинско удоволствие да се работи с нея. Клиентите я харесват и я предпочитат. А за нас това е най-важното – перфектни резултати и доволни клиенти. Нека всички жени да направят всичко възможно да си подарят това удоволствие – да се боядисват с новата ИНОА и да го правят във фризьорски салони, които работят добре. За да бъде едно истинско изживяване.

Ирена: О, обожавам я, много ми харесва. Страхотна е, дава прекрасни резултати. Наистина. Клиентите са доволни, а цветовете са живи, искрящи, дълбоки! Истината е, че нямам клиент, който да е опитал боядисване с ИНОА и след това да е пожелал нещо друго. ИНОА ни дава сигурност – като професионалисти ние трябва да сме уверени, че това което предлагаме е най-доброто.Защото така имаме възможността да се отдадем на креативност и творение, без да се притесняваме за нищо друго.

Кои са цветовете, на които трябва да заложим за новия сезон, ако искаме да освежим визията си?

Васил: Сега са актуални по-медните цветове, различни нюанси на медното, естествено, индивидуално адаптирани. Русото винаги е модерно, актуални са и по-тъмни цветове, но аз препоръчвам на моите клиенти да бъдат боядисани минимум в два цвята – това придава повече релеф на прическата. Дължините варират – от средно дълга до дълга коса. Има, разбира се, и къси визии. Като цяло косите са по-тежки, не толкова олекотени по дължините и няма толкова къси бретони, по-дълги са, но в никакъв случай не са филирани – търсим плътност и ретро обем.

Ирена: Цветовете – винаги има нещо, което излиза като актуални модни тенденции, тази година в нашата колекция се набляга и на по-студени цветове, много графитени и силни, придържаме се към наситеност на цвета. Ще накараме хората да поискат да бъдат различни! Дори екстравагантни! Не просто нещо, което се налага от обществото или някакъв модел на подражание. Търсим идентичност и свобода. Смятам, че дамите, които рядко рискуват, нямат добри фризьори. Не са попаднали на човек, който може да ги вдъхнови и да ги убеди, че този тип промяна няма да им навреди.

Какво е колорист, защо трябва да има колорист във всеки салон и каква е разликата между колорист и фризьор?

Ирена: Масовото мнение за колорист е, че това е човек, който нанася боя. Не, не е така – колористът е човек, който създава – създава цвят, дори може да се приеме като човек, който рисува върху косата.

Васил: Колорист и фризьор трябва да работят заедно за постигане на перфектни резултати.

Ирена: Работата на колорист и фризьор е съвместна – като артисти, те създават едно общо произведение. Фризьорът нанася контура, а колористът обагря в цветове. Всичко е премерено, точно и вдъхновявящо. Смятам, че ние сме съвременните импресионисти – вдъхваме живот на сивото ежедневие с цветовете в косите!

Ирена се довери на топ коафьора Васил Михайлов за освежаване на визията си, защото като колорист знае, че за перфектни резултати трябват добър професионалист, ИНОА 2 и много доверие. Васил заложи на красиви медни тонове с ‘целунати от слънцето’ по-светли краища, нежно матирани в топли нюанси. В стилизирането Васил пресъздаде романтична и леко бунтарска визия с подчертан обем и артистичност.