Мнение за филма последният повелител на въздуха

1
Добави коментар
yasoo
yasoo

Фенка съм на анимацията, гледала съм всеки епизод от всеки сезон по 50 пъти най-малко. Когато разбрах за филма просто щях да ескплодирам от щастие. Но после го гледах и отново щях да екплодирам, но от яд.

Първо – абсолютно никаква логика в действията им, докато в анимацията е точно обратното – във почти всяко действие има замисъл и е свързано със сюжетната линия.
Второ – бендинга е отвратителен – освен еърбендинга може би, но уотърбендинга беше ужасен, ъртбендинга също, да не говорим за файърбендинга (моят любим) , който беше… Как така не могат да си правят свой собствен огън, този режисьор изобщо гледал ли е анимация, знае ли какво е това изкуство??
Трето – Сценаристите много са се изложили -изключително слаб сценарий, диалозите – много скучни и безсмислени на моменти (през повечето време, ако трябва да съм по-точна), да не говорим, че повечето типични неща за анимацийката липсват, забавните моменти също.
Четвърто – актьорите бяха много зле, никакво изкуство не влагаха. Енг беше най – добре изглеждащият от всички, но му куцаше актьорската игра и изкуство и беше прекаленооо сериозен – “He’s just a goofy kid” – неточен цитат на изказване на Сокка. Катара – никаква прилика, трябваше да е с по-тъмен тен, освен това й ги нямаше хеър луупитата (феновете ще знаят ), а да не говорим за играта й – пълен дизастър. От Сока може би най-много се разочаровах. Къде остана целият му сърказъм, шегичките, месото? Явно ги е изгубил. На външен вид горе-долу си приличаше, но беше много скучен. И стигнахме до любимият ми Зузу ^^ ( Зуко, за този, които не знаят ) – направо онемях като го видях. Защо е индиец???? Отново – режисьора изобщо гледал ли е анимацията? Нямам нищо против индийците, но Зуко си е точно жълт и ако бяха избрали един кореец, японец и т.н щеше да се получи много по-добре. Добре че поне актьорът беше сравнително добър. Можеха да изберат и по-приличащ Айро, въпреки че и този ставаше горе-долу. Единсвеното, което ме подразни за него е как превеждаха името на български – “Иро” утф?? За Азула важи същото като за Зуко. Файърлорда според мен не трябваше да го показват както в анимацията. Момо и Аппа – като ги видях щях да припадна – отвратителна анимация, а и почти не участваха във филма, докато в сериалчето имат много по-голяма роля. Юе беше супер – най-много си приличаше

Като цяло филма е ужасен, и аз лично съм на мнението, че не трябва да има никакви продължения, особено ако режисьор е същият човек. Ако смятат да правят нещо е по-добре да направят чисто нов филм с нови актьори, нов режисьор и т.н, но след лошите отзиви към този филм едва ли ще се случи.

Теглете филма, ако искате, но само ще изгубите от времето си

Like this:

Like Loading…

Related