10 кинозвезди, изгрели в музикални клипове

8
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 24.10.2012

Преди звездата от „Момчетата от Медисън авеню“ Джон Хам да стане известен, той е работел като дизайнер на декори за софт порно; Браян Кранстън от „В обувките на дявола“ е правел интервюта за сайт за запознанства, а Кори Монтейт от „Клуб Веселие“ е бил таксиметров шофьор. Излишно е да казваме, че знаменитостите е трябвало да се занимават с доста странни неща, преди да изградят кариера в киното. Но участието в музикален клип не е толкова лошо, нали? Много звезди, които днес добре познаваме, са били забелязани с участията си в клипове на хитови песни. Е, „забелязани“ може би не е точно определение, тъй като всички сме ги наричали „онова момиче от клипа“ или “онзи от видеото“.

Виж още: 10-те най-добри песни от филмите за Джеймс Бонд 10 пораснали деца-актьори

За да ви опресним паметта, сме събрали някои от тези известни екранни лица, които в миналото едва ли сте чували, но почти сигурно сте виждали. Ето 10 кинозвезди, изгрели в музикални клипове.

1. Салма Хайек Помните ли онова филмче, в което Салма Хайек беше вампир и танцуваше по масите? Джордж Клуни също участваше. „От здрач до зори“ проправи на Хайек път към голямото кино, но знаехте ли, че ZZ Top също имат нещо общо с това? Песента „She’s Killing Me“ на рок бандата излезе заедно с филма и дори включваше кадри от него, фокусирайки се върху стриптийз сцените на Хайек. Виждаме също и Клуни, който се прави на гангстер с мотора си, но на никого не му пука за него, след като видят разбиващото тяло на дивата.

2. Зоуи Дешанел Преди Зоуи Дешанел да стане особнячката от „Новото момиче“ тя имаше къса, червена коса. Всъщност може би сте я виждали в клипа на „She’s Got Issues“ на The Offspring. Всички повтарят, че Дешанел изглежда също като Кейти Пери и именно от този клип тръгна всичко. Това е една от първите видео появи на актрисата, заедно с участието и в сериала „Тайните на Вероника“.

3. Хю Лори Хю Лори стана известен като твърдоглавия, пристрастен към хапчетата лекар, който всички обичахме и мразехме в „Д-р Хаус“, но може би ще искате да изгледате „Walking on Broken Glass“ на Ани Ленъкс. Защо? Защото няма нищо по-интересно от това да видиш младия Хаус облечен от глава до пети в средновековни дрехи и грим.

4. Джак Блек Джак Блек и Бек Хансен датират от много години. Те си партнират в „Начо Либре“, където Блек е в главната роля, а Бек дори записва някои от парчетата за саундтрака. Но едно време тези двамата за първи път работят заедно в клипа на Sexx Laws на Бек.

5. Дженифър Лопес Преди Дженифър Лопес да удари здраво киното, музиката, телевизията и модата, тя е била танцьорка. Когато започва да бъде разпознава с ролята си в комедийния сериал „In Living Color“, тя също така се урежда като танцьорка за Джанет Джаксън в един от клиповете й през 1993 г. Минават още няколко години преди Лопес да си проправи път към развлекателната индустрия.

6. Уесли Снайпс През 1987 г. Уесли Снайпс все още е широко непопулярен актьор, който се опитва да стане известен като участва в удълженото видео на „Bad“ от Майкъл Джаксън. След успеха на „Thriller“ това определено е бил мъдър избор за Снайпс. Близо 20-минутният филм е режисиран от Мартин Скорсезе, а в него Снайпс е в ролята на Мини Макс – неприятеля на Джексън, който се занимава с незаконни неща. Този клип помага на Снайпс да бъде забелязан от режисьорите и да получи роли в „Професионалната бейзболна лига“ и „Ню Джак Сити“. Всичко това благодарение на Краля на попа.

7. Анджелина Джоли Анджелина Джоли изигра обектът на желанията на Мик Джагър в „Anybody Seen My Baby“ на Ролинг Стоунс от 1997 г. – което беше малко притеснително, защото тогава той беше на 54, а тя на 22. Джоли получи номинация за Златен глобус за ролята си в „Джордж Уолъс“ същата година, а през 1999 г. спечели Оскар за „Луди години“. Останалото е история.

8. Матю Макконъхи Младият Макконъхи получава главна роля в клипа на „Walkaway Joe“ от Триша Иъруд – песен, която разказва историята на 17-годишно момиче, падащо си по бунтар, който просто не изпитва същото. Клипът излиза през 1992 г. и макар актьорът вече да има няколко малки роли, едва на следващата година пробива като Дейвид Удърсън в култовата класика „Объркани и непокорни“.

9. Мат Лебланк Преди Аланис Морисет да излезе с „Jagged Little Pill“, тя беше просто канадска поп звезда. И в нейният клип на “Walk Away“ младият Мат Лебланк – с типичната за 90-те години прическа – играе гаджето й. До излизането на клипа през 1991 г. Лебланк вече има роля в „Женени с деца“, но изгрява като звезда чак след 3 години в „Приятели“.

10. Мила Кунис Преди да бъде обявена за най-секси жената на планетата, Мила Кунис участва в клипа на „Jaded“ от Аеросмит, който разказва историята на момиче, изгубило досег до чувствата и реалността. По това време Кунис вече участва в „Шеметни години“, но името й става популярно след участието в „Да забравиш Сара Маршал“ от 2008 г. Две години по-късно тя удари зрителите с „Черен лебед“ и беше номинирана за Златен глобус.

Коментари

коментар(а)