Есенен ритуал за красота

4
Добави коментар
Alberta
Alberta

Лятото вече приключи и освен в гардероба е време да направим някои промени и в арсенала си за красота. Вижте в три лесни стъпки как да запазите свежестта на кожата и да я защитите от студа и вятъра през есента.

Ексфолиране
Лятното слънце, морската вода и горещият въздух пресушават кожата и благоприятстват образуването на пигментни петна. С избледняването на тена тя често помръква и за да възстановите нейната свежест и блясък е важно да отстраните горния слой от мъртви клетки. Изберете нежен ексфолиант със съставки, които озаряват кожата и избистрят тена. Такива са екстрактите от нар, хибискус, и зелен чай, както и етеричните масла от цитруси и розмарин. Добре е ексфолиантът да съдържа и хидратиращи и подхранващи съставки като масло от бадем и алое вера.
Препоръчваме ви: Озаряващ ексфолиант с масло от нар на Terre d’Oc; Ексфолиант Перфектна Кожа на Organic Surge.

Укрепване на хидролипидния слой
През есента кожата се нужда от малко допълнителна помощ, за да се справи с промяната в климата. Маските за лице са чудесно средство за интензивно подхранване на кожата и укрепване на хидролипидния слой, който я предпазва от вредните влияния. През този сезон заложете на неизсушаващи маски, които доставят влага и нутриенти, тонизират и придават еластичност на кожата. Създайте си навика да използвате маска веднъж седмично и ще останете приятно изненадани от резултата.
Препоръчваме ви: Био маска за лице Първа Класа на Organic Surge; Хидратираща маска Дива Роза на Lavera.

Интензивна хидратация и подхранване
Със застудяването на времето е задължително да смените лекия крем с по-богат. Така ще предотвратите дехидратацията и появата на бръчки и ще запазите младежкия вид на кожата си за по-дълго. Най-подходящи са кремовете с интензивно овлажняващи и подхранващи съставки, като масло от карите, растителен глицерин, липиди, какаово масло и масло от гроздови семки. Естествените антиоксиданти, като етерични масла, зелен чай и витамин Е, са друга важна компонента – те неутрализират свободните радикали и се борят със стареенето.
Препоръчваме ви: Интензивно хидратиращ дневен крем на Organic Surge; Рехидратиращ крем с богата формула на Eau Thermale Jonzac; Нощен крем Био Роза на Logona.

Великолепно средство с изумителен противостареещ ефект е аргановото масло. Можете да подсилите с него крема си, като добавите няколко капки, или да го използвате в чист вид вместо нощен крем. Кожата ви ще се отблагодари за тези допълнителни грижи.

Очакваме и вашите въпроси към дерматолога Д-р Катя Паскова (Клиника Дерма Вита), отговорите на които ще можете да прочетете в нашата блог рубрика „Съвети за кожата от експерта“ (http://blog.organicshop.bg/).
– Изпратете въпроса, на който искате да получите отговор от Д-р Паскова, на