Тодор Вълчев: Ще спрем Аркас с блокада

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Капитанът на Марек Юнион Ивкони Тодор Вълчев сподели пред „7 дни спорт“ очакванията си от предстоящия мач с Аркас (Измир). Волейболистът разкри как българският отбор може да изненада турския тим и какво е състоянието на разпределителя Гьорги Гьоргиев преди дебюта на тима от Дупница в Шампионската лига.

– Какви са очакванията ви за мача с Аркас? – Както всички знаем, отборът на Аркас е миналогодишен участник във финалната четворка на турнира и според мен това е фаворитът в нашата група. Очаквам да излезем и да покажем една добра игра, а защо не и да спечелим 1, 2 или 3 точки от този мач.

– С какво смятате, че може да победите в този мач? – Ще се опитаме да бием силен сервис, за да можем после да ги спираме с блокада. Също така е много важно и нашето посрещане да е на ниво, за да е по-лесно на разпределителя да води добре играта. Ако успеем да изпълним тези неща, може и да се поздравим с победата.

– Имате проблеми с разпределителя, треньорът каза, че има контузия в кръста. Ще успее ли да играе той на нужното ниво в Турция? – Да, така е. Нашият основен разпределител Гьорги Гьоргиев има проблеми с кръста, но той е мъжко момче, ще стисне зъби и в Турция ще играе на познатото добро ниво.

– Как ви стимулира ръководството на отбора, обещаха ли ви някакви премии след евентуална победа над Аркас? – Не сме говорили за премии или някакви други бонуси. За нас премията ни е, че ни предоставят възможност да мерим сили с най-добрите отбори в Европа.

Мая Димитрова, „7 дни спорт“

СНИМКИ: ИЛИЯ СТОИМЕНОВ, SPORTAL.BG ФОТОГАЛЕРИЯ от първата тренировка на Марек в Измир вижте ТУК!!!