Симптоми и лечение на увеличена простата

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Симптоми и лечение на увеличена простата

Най-често срещания проблем при по-възрастните мъже е „Доброкачествената хиперплазия на простатата” или иначе казано увеличена простата. Повече от половината мъже между 60 и 70-годишна възраст страдат от този проблем, докато при мъжете над 70 и 80 годишна възраст честотата достига 90 %. Само около 10% от тези мъже се нуждаят от медицинско (включително хирургично) лечение.

 

Методите и средствата на лечение на простатата са различни в зависимост от степента на уголемяване на жлезата, тежестта на оплакванията на пациента, общото състояние на пациента и риска от усложнения, възникващи в хода на лечението.

Повечето симптоми на доброкачествената простатна хиперплазия се появяват постепенно. Изразеността на оплакванията не е в пряка връзка със степента на уголемяване на жлезата. Понякога на фона на значително увеличени размери на простатната жлеза могат да липсват каквито и да било оплаквания. Повечето симптоми на „Доброкачествената хиперплазия на простатата” са причинени от притискането на уретрата и промените в пикочния мехур. Най-честите от тях са:

затруднено уриниране
затруднен „старт“ на уринирането
слаба, „колеблива“, често прекъсваща струя на уринния поток
намален дебит на уринния поток
чести позиви за уриниране и често уриниране, особено през нощта
отделяне на капки урина след като е приключил актът на уриниране

За да се поддържа простатата в добро здраве, са много важни начинът на хранене и редовното движение. Ползването на специалните комплекси хранителни добавки осигурява минерали, антиоксиданти, аминокиселини и натурални екстракти, които играят поддържаща роля и подобряват функцията й. Всеки мъж може да стори немалко и сам за тази профилактика, категорични са специалистите.

 

В помощ на мъжете вече има продукт, който действа бързо и ефикасно със справянето с проблемите на простатата. В аптечната мрежа може да намерите  най-добрия продукт на балканския полуостров предназначен за проблеми с простатата. Конпроста помага за:

облекчаване на симптомите при увеличена простата;
премахване на дискомфорта и паренето по време на уриниране;
увеличаване на количеството на отделената урина;
подобряване на изпразването на пикочния мехур и намаляване на позивите за уриниране;
намаляване обема на простатната жлеза;
намаляване на възпалението и за регулиране нивото на тестостерона;
поддържане на нормална сексуална функция.

Уникалната активна съставка на Конпроста, прашец от маслодайната рапица, притежава и редица други положителни здравословни ефекти:

повишава физическата сила;
има антидепресивен ефект и регулира настроението;
повишава нивото на добрия HDL холестерол.
Но най-силното му предимство е в мощният положителен ефект върху мъжката сексуална функция. Той повишава либидото и подобрява еректилната дисфункция.