Китай: Стотици селяни настояват за освобождаване на Фалун Гонг практикуващ

2
Добави коментар
adrian
adrian

Иля Иванов, Епохални Времена (Epoch Times)
08.12.2014

Tweet

Китай: Стотици селяни настояват за освобождаване на Фалун Гонг практикуващ

Събраните от селяните подписи в подкрепа на Тан Юронг в традиционен стил под формата на пръстови отпечатъци върху фамилното си име. Снимка epochtimes.com

Повече от два месеца полицията в с. Шинхуа, провинция Хейлонджянг, държи в ареста без официални обвинения Тан Юронг, практикуваща преследваната от режима на комунистическата партия практика Фалун Гонг. Нейните съселяни са събрали над 400 подписа под петиция с искане за освобождаването й…

 

На 10 юли Танг и няколко други практикуващи Фалун Гонго са раздавали на улицата листовки и разказвали на хората фактите за преследването на практикуващите Фалун Гонг от управляващия в страната режим на комунистическата партия.

Хонг Ян, 10-годишният син на Танг Юронг. Снимка epochtimes.com

Според местните жители в този ден селянинът Джао Лянджун загубил голяма сума пари на ма-джонг (китайска хазартна игра) и решил да прехвърли злото върху тези хора. Така той се обаждал три пъти на полицията, за да донася информация за Танг и нейните спътници. Джао се надявал, че ще му дадат парична награда за доносите срещу Фалун Гонг, както правителството обещавало в миналото.

В резултат на това Танг е била арестувана. Нейният съпруг по това време е бил работник мигрант в града. Когато разбрал какво се е случило, той веднага се върнал у дома и видял, че къщата е обърната „с главата надолу“, а в единия ъгъл седял и плачел 10-годишният им син Хонг Ян. Оказало се, че полицията е направила обиск на дома им.

В момента Танг все още е в ареста на полицейското управление. До момента не са й предявени официални обвинения. Местните жители, които я познават добре и я уважават, започнали да събират подписи в нейна защита. Повече от 400 души са се подписали под искане към властите за освобождаването на Танг.

Танг Юронг – 37 годишна, е била преди това учителка в местното училище. Тя започва да практикува Фалун Гонг през февруари 1999г. След като тогавашният лидер на комунистическата партия Джянг Земин обявява практиката на Фалун Гонг за незаконна и започва кампания на репресии срещу десетки милиони нейните поддръжници, в дома на Танг често започват да идват местни партийни чиновници и полицаи. Използвайки убеждаване и заплахи, те се опитват да я накарат да спре да практикува Фалун Гонг. След това я уволняват от работа и тя остава без доходи.

Танг Юронг. Снимка epochtimes.com

По-рано Танг е била арестувана два пъти за практикуване на Фалун Гонг и изпращана без съдебен процес в трудови лагери, както и на така наречените „класове за промиване на съзнанието“ (места за засилено идеологическо превъзпитание), където е била подложена на изтезания и робски труд. Тя е работила практически без почивка по 12 часа на ден в лагера Уанджя. С ръце, покрити с гнойни мехури, тя и други затворници са връзвали цветни панделки на клечка за зъби, които са били изнасяни в Южна Корея.
 
Това не е първият път, когато местни жители в Китай се изправят в защита на Фалун Гонг.
 
В началото на април в провинция Хебей в защита на свой съселянин, арестуван за практикуване на Фалун Гонг, в Джоугантун са се подписали 300 селяни.
 
Аналогичен случай е станал в края на май и в окръг Хайшян, провинция Хебей. По случая на Фалун Гонг практикуващия Джън Шянсин неговият адвокат представил в съда писмо в негова подкрепа, подписано от 562 души.
 
В края на юни около 15 000 жители от района Шантун на град Йичун, провинция Хейлонгджянг се подписват в подкрепа на искане на Чинг Ронгчян да се разследва смъртта на баща й, който умира в затвора, докато е държан заради практикуването си на Фалун Гонг.
 
Комунистическият режим досега не е отстъпил в нито един от тези случаи, но все повече обикновени китайци постепенно осъзнават, че правителствената пропаганда срещу Фалун Гонг е невярна.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо – Белегът на звяра [The Mark of the Beast]…