Малките футболисти от училище „Найден Геров“ спечелиха турнир в Пловдив

2
Добави коментар
danchosabev
danchosabev

Отборът на Основно училище „Найден Геров“ спечели минифутболния турнир за деца под надслов „Спортът е моята алтернатива“, който се проведе в пловдивския Спортен център „Оптимум“.

Старт на надпреварата дадоха заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков и Петър Зехтински – директор на дирекция „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив.

Именно известният футболист на „Ботев“ от близкото минало подаде първи точен пас на терена, след което отборите се впуснаха във футболното съревнование на малки врати.

Повече от 60 деца, разпределени в 8 отбора, се състезаваха за купата в турнира. Ученици от V и VI клас на ОУ „Георги Бенковски“, ОУ „Драган Манчов“, ОУ „Екзарх Антим I“, СОУ „Найден Геров“, ОУ „Панайот Волов“, ОУ „Св. Константин-Кирил Философ“, ОУ „Стоян Михайловски“ и СОУ „Черноризец Храбър“, се включиха в отбори от по 6+1 играчи. Те играха две полувремена от по 15 минути в директни елиминации.

Инициативата е част от годишната кампания „Животът е дар, не го погубвай“ на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към Община Пловдив.

Купи и медали имаше за първите три отбора, а всички участници в турнира получиха тениски и шапки с логото на кампанията. Наградите бяха връчени от футболните легенди на „Ботев“ – Пловдив, Петър Зехтински и Атанас Пашев.