Да остаряваме красиво! – част 2

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Как да прикриете бръчиците, да освежите тена си, да се обличате така, че да будите възхище­ние? Навлизайки в своето трето, четвърто и… десетилетие, потом­ките на Ева все по-често се питат дали не грешат (и къде точно) по отношение на грима, прическата, гардероба си. Ето какво казват по въпроса някои от най-известните модни стилисти в света.

част 1

До каква възраст са разрешени сенките в синьо, зелено, виолетово?

Всичко зависи от състоянието на клепачите ви. Ако те са глад­ки, гримирайте ги както ви ха­ресва. Забележите ли обаче, че кожата им се отпуска, а сенки­те и торбичките се настаняват там завинаги, ориентирайте се към палитра в каки, кехлибаре­но, кафяво, Не пропускайте да оформите веждите си и добре да ги изчеткате нагоре, след ко­ето да ги фиксирате с гел.

Кога да скъсите косата си?

Дългата, неприбрана в опашка, плитка или кок ко­са изглежда странно и направо неуместно при дами, надхвърлили 50-те, смятат стилистите. Те съ­ветват жените да се замис­лят за нова прическа ведна­га, щом навлязат в четвъртото си десетилетие. Според тях най-добре е косата да се офор­ми в късо каре или да се подстри­же стъпаловидно до раменете. Специалистите са убедени, че жените със светла коса само ще спечелят, ако я носят навита на вълни или леки къдрици, докато брю­нетките ще изглеждат блестящо, като заложат на гладките кичури.

Какво да правите с първите сребърни нишки в косата?

Да ги скриете, разбира се, освен ако не ис­кате от младееща 30-годишна жена извед­нъж да се превърнете в младееща 40-годишна. Много важно е да знаете, че до­ри това да е естественият ви цвят, по-тъм­ната коса състарява, Решението е в изсветляването или в русите, бежови или кехлибарени кичури, които освежават и отвличат вниманието от бръчиците, сенките и прочее.

Подмладяващи детайли:

Безупречно оформени нокти на ръцете и краката
Добре очертани вежди. Особено ако са се разредили след дългогодишно безсмислено скубане с пинсета. Цветът им трябва да е максимално близък до този на косата – няма нищо по-вулгарно от фалшива блондинка с тъмни вежди.
Идеално хидратирана кожа на краката. Ходите ли боса, не забравяйте да мажете краката си от ходилата до коленете си от ходилата до коленете с овлажняващ крем. В противен случай ще изглеждате доста неглиже в сандали и чехли.
Горда осанка. Каквото и да правите, където и да се намирате, гърбът ви трябва да е изправен като на младо  момиче. За да ви е по-лесно, представете си, че невидим конец, пуснат от тавана (или небето), тегли главата ви право нагоре.