Третокласничка от Плевен е автор на еколого

4
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

Рисунка на третокласничка от Плевен е избрана за лого на партньорски проект по програма „Коменски“, наречен „Повече дървета? Да, моля!“. Творбата на Никол Марианова Петрова от 3В клас на СОУ „Иван Вазов“ – гр. Плевен е избрана тази седмица с конкурс, да представя проекта.

Тя е нарисувала символично око, чиято зеница представлява картата на Европа, а миглите са дървета, между които са изобразени знамената на страните партньори по проекта – България, Полша, Румъния, Турция, Хърватия, Естония, Португалия, Чехия и Испания. „Виж, мисли, действай!“ пък е мотото на логото й.

Координатор на екоинициативата е училище от полския град Люблин, където тази седмица има партньорска визита. Плевенското СОУ „Иван Вазов“ и страната ни са представени от учителите по английски език Цецка Василева и Росица Георгиева.

През ноември пък предстои подобна визита да се осъществи в Плевен, където ще се координират дейностите по проекта. Целите му са насочване на вниманието към глобалните природни проблеми и начините за преодоляването им, изразени в извънкласни дейности.

 

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg