Фетел най-бърз в първата тренировка на Буд Интернешънъл – SportVox

2
Добави коментар
sheri
sheri

Себастиан Фетел с Ред Бул бе най-бърз в първата тренировка за Гран при на Индия на пистата Буд Интернешънъл.

Защитаващият втората си поредна титла германец започна похода си към четвърта поредна победа този сезон. На индийската писта „Буд“ Фетел бе по-бърз от втория Дженсън Бътън от Макларън с малко повече от две десети от секундата. Трето време в тренировката записа Фернандо Алонсо, който изостана на малко над четири десети.

Пилотът на Ферари е основният съперник на Себ в борбата за титлата, като четири кръга преди финала изостава от германеца само на шест точки. Първата тренировка за Гран при на Индия премина при сухо време без сериозни инциденти.

Четвърти днес остана Люис Хамилтън от Макларън. Британецът остави зад себе си съотборника на Себастиан Фетел в Ред Бул Марк Уебър. Австралиецът бе по-бавен от лидера с повече от половин секунда. Нико Розберг бе по-бързият пилот на Мерцедес днес с шесто време.

Седми остана Фелипе Маса, който вече може да е по-спокоен, след като продължи договора си с Ферари. Топ десет допълниха Михаел Шумахер от Мерцедес, Даниел Рикардо от Торо Росо и пилотът на Лотус Кими Райконен. Началото на уикенда за тима на Лотус не бе добро, след като Ромен Грожан остана едва 15-и с изоставане от 2.2 секунди от Фетел.