Сватба

23
Добави коментар
milenvoutchev
milenvoutchev

Обзавеждането на дома ни е нещо много важно и в него влагаме много време и пари. Домът е мястото, където се чувстваме добре и уютно. Той разкрива много от нашата същност пред останалите. Местото, където ще живеете заедно, трябва да бъде приятно и за двамата. Можете да развихрете въображението си и да намерите вашия общ стил. За тази цел ви предлагаме да се информирате за някои от последните тенденции.

Зелено / ябълка

И като последен основен цвят ви предлагаме декориране в зелено, цвета на надеждата. Зеленият е цвета на природата и е символ на свежест и хармония. Той предава равновесие и най-малко дразни очите.

Хората, които обичат този цвят, са любители на природата. Комбинира се с неутрални бледи цветове, за да контрастира. Зеленото често се възприема като неутрален цвят, т.е. нито като топъл или студен цвят. Зелените тонове имат различна характеристика в зависимост от количеството синьо или оранжево, което съдържат. По тази причина зеленото се съчетава с много други цветове.

Ще изберем по-тъмното зелено, ако желаем да създадем по-уютна обстановка. Светло зеленото се предпочита за усещане на спокойствие и отмора на погледа. Стимулиращият ефект се създава от турско синьото и е особено подходящ за детска стая. Зеленото добре се съчетава с жълто, което допринася за по-радостно настроение.

Това е един от цветовете на мода при обзавеждането на всяко кътче от дома и когато влиза в комбинация с друг цвят създава свежест, свобода и позитивни мисли. Зеленото доставя енергия и виталност, което е прекрасно за децата.

Ако не желаете целият ви дом да бъде в един цвят, изберете зеления за мебелите, дивана или завесите. Той е неутрален цвят и кара останалите аксесоари в стаята да изпъкнат.

Целеният цвят разширява оптически пространството и през лятото създава усещане за свежест. Подходящ е за онези части на стаята, където слънчевите лъчи проникват директно.

Бяло / Природно естествено

Белият цвят се свързва с мира, чистотата, вярата и радостта. За разлика от черния, белият цвят може да се използва в големи количества, без опасност че ще се прекали с него. Можете да декорирате цяла една стая в бяло, като така ще изглежда модерно и свежо. Белият цвят отразява 80% от светлината и стаите изглеждат просторни и осветени.

Светлият дървесен цвят, използван при маси, столове и гардероби е подходящ за всяка една стая от къщата. За да допълните използвайте друг цвят, който да е в хармония с белия и дървото, като оставите белият цвят да е доминиращ за стаята. Едно от предимствата да се декорират стаите в светли цветове е че създават впечатление за по-голям обем. Освен това бялото може да влезе в комбинация с всеки стил на обзавеждане (старинен, модерен, т.н.) и с всеки друг цвят.

И понеже спалнята е стаята за почивка, е добре да се създаде уют. Съчетанието от бели тонове с дърво ще допринесе за релакс и топлина. Не е необходимо всички тонове на бялото да бъдат еднакви. По-голяма елегантност ще придаде и комбинирането на различни нюанси на бялото.

Ако някой от вас е привърженик на идеалната чистота или желае да има скоро деца, изборът на белия цвят не е много подходящ. Трябва да знаете, без съмнение, че да обзаведете всичко в бяло е цяло приключение, но не съжалявайте правейки го, защото ще създадете едно единствено, специално и най-вече лично пространство, където ще се чувствате прекрасно.

Червено / Страст

Силните цветове се налагат все повече в обзавеждането на дома. Ако вие сте двойка, която обича предизвикателствата, червеният е вашия цвят. В действителност червеният е рядко срещан цвят и по всяка вероятност не сме виждали в дома на нашите роднини и приятели. Този топъл цвят създава усещане за динамика и намалява оптично размерите на стаите, затова е идеално решение за коридор, хол или приемна.

Червеният е подходящ и като акцент в пространства, в които доминира бяло, зелено или жълто. Стаите, мебелирани в старинен стил или от дъб, са идеалното место за меки червени нюанси.

Да изберете червеното за цвят на вашата спалня или хол е истинско предизвикателство. Този цвят започва от керемидено червеното и свършва в гранатово червеното. Необходимо е само да изберете нюансът, който най-добре ще отговаря на вашия стил и вкус. Това зависи от вида и десена на платовете. За хол или тераса е добре да се използва десен на квадрати или широко райе от устойчив плат, защото трябва да имаме в предвид, че това е един топъл и чувствителен на слънце цвят.

Един от недостатъците на червения цвят е, че е нужно да се комбинира със светъл цвят: екрю, бяло… Оранжевият цвят е добро съчетание с червения и се използва предимно в хол или тераса и предава много енергия и добро настроение.

Синьо / Море

Синьото и неговите различни вариации са символ на свежест и спокойствие. Може да се използва за всяка една стая от дома: хол, трапезария, тераса, кабинет, баня или спалня, като за последната е подходяща небесно синята тоналност. В кухнята се препоръчва за покривки и прибори, но не е препоръчително да се прекалява поради ефекта от намаляване на апетита.

Чрез небесно синьото пространството се разширява оптически, създава се свежест чрез комбинацията му с по-светли цветове или контраст – при съчетанието с червено. Нюансите на синьото започват от тъмното, минават през тюркоазеното и стигат до небесно синьото. С помощта на синия цвят се предизвиква усещане, че времето тече бавно и човек се чувства по-спокоен. Особено подходящ е за спалня.

Използваните платове могат да бъдат с различни десени, но без да се прекалява. Въпреки че се счита за момчешки цвят, синият цвят е подходящ за пространства унисекс, като създава приветлива, модерна и свежа обстановка.

Може да изберете всякакъв плат и материал, защото синьото стои добре с всичко. Този цвят има успокоителен ефект и е подходящ за места, отредени за почивка. Сините тоналности са предпочитани за малки стаи, защото създава оптически разширява пространството. За да предизвика ефект за дълбочина се избира тъмносин цвят, а за големи помещения – светли нюанси.