Замъкът на Дракула в Румъния е сред десетте най-страшни дестинации за празника Хелоуин

1
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Замъкът на Дракула в Румъния, е в класацията на десетте най-страшни дестинации за празника Хелоуин, съобщава вестник „Адевърул“.

Замъкът Бран, който е бил обитаван от може би „най-известният вампир” в света, се намира в Централната част на страната. Всъщност в него е живял владетелят Влад Цепеш, който не е бил вампир, но жаждата му за кръв, е вдъхновила Брам Стокър да напише романа си „Дракула”.

Така в днешно време замъкът на Дракула е известна туристическа дестинация в Румъния и се нарежда на 9-то място в класация на сайта Hotwire.com за 10-те най-страшни места за празника „Вси Светии”. „Може и да нямаш нужда от чесън и заострен кол, когато посетиш замъка Бран в Трансилвания, но ужасяващата истина за страшния принц Влад ще те накара със сигурност да поглеждаш зад гърба си, когато си в замъка“, казват авторите на класацията.

Най-страховитото място е Холивуд, който, въпреки че е известен със своя блясък, е белязан и от много трагедии. Твърди се, че призраците на Мерилин Монро и Монтгомъри Клифт все още витаят в холивудския хотел „Резвелт“.

Град Салем в щата Масачузетс, заради процеса срещу т.нар. Салемски вещици през 1692 г., Ню Орлиънс в Луизиана, Единбург в Шотландия, чешката столица Прага, Бермудският триъгълник са другите места включени в „страшната” класация.

На последно място е Москва, белязана от мрачни легенди и стари духове, с мрежа от катакомби, която включва килия замъчения и мост, от който са извършвани масови самоубийства,посочва изданието.

източник: tvevropa.com