Отслабни с кардио тренировка за велоергометър

2
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

Искаш да отслабнеш заради Петя от 3-ия етаж ли? Брато, няма проблем! Тук сме, за да ти помогнем. Начинът да свалиш бързо килца и да влезеш във форма е с подходяща кардио тренировка за велоергометър.

Да, колелото, което стои на едно място, колкото и силно да въртиш на педалите. Ако имаш такова, супер, ако нямаш, отиди в спортния център до вас. Дали можеш да го откраднеш? Трудно, но опитай. Да знаеш, че на велоергометъра не може да сложиш щайга на багажника. Пробвали сме.

Тази програма ще ти гарантира добро горене на калории за сравнително кратко време. Програмата включва смяна на различно натоварване и темпо, което ще осигури на многото ти мускули качествена тренировка, която не губи ефективността си за дълго. Знаем, че те мързи да спортуваш и затова ти предлагаме кратка 30-минутна, но стабилна тренировка.

време
действие
съпротивление
  0 – 5
загряване
леко
  5 – 7
увеличи съпротивлението
умерено
  7 – 8
стани и върти прав
силно
  8 – 9
седни и върти
силно
 9 – 10
върти бързо
умерено
10 – 19
повтори интервалите от мин. 7 до 10 3 пъти
умерено до силно
19 – 21
забави леко въртенето
умерено
21 – 22
скокове: 8 оборота седнал, 8 оборота – прав
умерено
22 – 23
върти седнал
умерено
23 – 24
скокове: 4 оборота седнал, 4 оборота – прав
умерено
24 – 25
върти седнал
умерено
25 – 27
върти усилено, като се изправиш от седалкта, но не докрай
силно
27 – 30
пръдни и разпусни
леко

Време

Понеже сме пичове ще ти обясним подробно. 30-те минути на тренировката са разделени на интервали, в рамките на всеки от които се прави движение с определено темпо и степен на съпротивление. Гледаш графата и караш наред според изтеклото време от тренировката.

Действие

Описание на движенията, които се правят в определен интервал от време.

Съпротивление

Най-общо казано колко ти е трудно да въртиш педалите – тези на колелото, не онези от съседния вход. Не задавай въпроса: “На коя степен да въртя?”. И ние не знаем. Първо, цифрата за степента означава различно съпротивление при различните уреди. И второ, всеки усеща трудността на завъртане (съпротивлението) по различен начин, според физическата форма, в която се намира. Избери си сам, дет’ се вика.

Върти смело и бъди търпелив. Не си мисли за кюфтета на скара и пържола по ловджийски, а за Петя. Вземи нейна снимка и я гледай докато въртиш педалите. После ще я скъсаш от милувки. Кажи после, че не мислим за теб!

По материали от списание “Shape”