Първата кредитна карта от злато, диаманти и перли в света

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Представяте ли си да сте толкова въшлив с пари, че дори кредитната ви карта да е от чисто злато? Ако можете, то най-вероятно си представяте да сте руски олигарх или арабски шейх, но задължително клиент на руската банка Сбербанк. Въпросната твърди, че е изработила и издала първата в света кредитна карта направена изцяло от злато, диаманти и перли.

Картата, която е наречена Visa Infinite Exclusive, ще се предлага на клиенти на банката в лимитирана серия. Материалите, от които е изработена пък са „чисто злато, 26 диаманта и седефени инкрустации“.

Самата карта ще струва 100 хиляди щатски долара, като 65 хиляди от тях са за изработването на картата, а останалите остават в банковата сметка на клиента, която ще захранва картата. В тази цена обаче са включени сериозни привилегии, като застраховка „Живот“ със застрахователна премия от 250 хиляди щатски долара, салонен достъп до редица летища, отстъпки от хотели, ресторанти, коли под наем и други.

Към всичко това, притежателят на тази карта ще получи безплатен iPhone 5, но оригинален, а не от златните, и луксозно калъфче за карти Montblanc.

Източник: ABC News