ПЪРВА КОПКА НА УЧИЛИЩЕН КОМПЛЕКС „АЗБУКИ“

4
Добави коментар
webmotionseo
webmotionseo

ПЪРВА КОПКА НА УЧИЛИЩЕН КОМПЛЕКС „АЗБУКИ”

8 ноември 2012 година от 11.00 часа в кв „Мусагеница”       /между 8 СОУ и бл. 87/

Проектът е един от примерите за публично-частно партньорство, в случая между Частна английска гимназия „Проф. Иван Апостолов” и Столична  община. Това партньорство се изразява в безвъзмездно предоставяне на общински терен около 6500 кв м в кв. „Мусагеница”, разположен в район „Студентски”, върху който гимназията ще реализира училищния комплекс.

Проектът се състои от три блока: детска градина, основно училище и гимназия. Предвидено е детската градина /блок А на снимката/ да се разгърне на площ от 716 кв. м., основното училище /блок Б/ да е с  обща площ 1525 кв. м., гимназията /блок С/ на площ 3034 кв. м., на която ще бъдат разположени физкултурен салон, 2 басейна, 4 спортни зали, волейболно и баскетболно игрище.

Комплексът ще приюти под един покрив детска градина „Малки стъпки”, бъдещото основно училище и ЧЕГ „проф.Иван Апостолов”.

Девизът  на Училищен комплекс „Азбуки” – „Учи, мечтай, откривай светове!” – въплъщава  мисията на създателите – съчетаване на най-добрите традиции в българското образование и насърчаване на новите идеи.