Култови имена, които звучат смешно на български

15
Добави коментар
Jordan_84
Jordan_84

Бай Хуй, MC Kurva, Манаф Тлас… Не, не сме прелистили речника на българските вулгаризми (даже не знаем дали има такъв), просто с непринудена дяволитост се поровихме за чужди имена, които да звучат повече от забавно на български. Резултатите се оказаха по-обнадеждаващи, отколкото се надявахме. Не е истина до какви недоразумения може да доведе една нищо и никаква Вавилонска кула…

Бай Хуй

Страхотна красавица, нали? А как ще реагираш, като разбереш, че това прелестно азиатско девойче носи свещеното за нашите географски ширини име Бай Хуй? Няма лъжа, няма измама! Бай Хин Хуй, известна още като Бианка Бай, се смята за един от най-добрите модели на бельо в Тайван и Китай. Освен това, тя е актриса и се снимала в няколко телевизионни сериала, като например „Обреченa да те обичам“. Както и да го гледаме, и ние сме обречени да обичаме Бай Хуй!

MC Kurva

Този австралийски рапър е спазил всички неписани канони при избора си на артистично име, а именно да е кратко, провокативно и запомнящо се. А какво по-запомнящо се от MC Kurva? Едва пет букви, пък придават такава изразителност и лекота на изпълнителя… Изобщо няма да е пресилено, ако кажем, че бъдещата звезда на австралийския рап е Kurva.

Манаф Тлас

Снимка: Reuters

Ако има нещо забавно във военния конфликт в Сирия, то това е единствено името на бригадния генерал и един от най-високопоставените дезертьори от тамошния режим – Манаф Тлас. Удивително е колко добре се допълват първото име и фамилията на бившия приятел на президента Башар Асад – в крайна сметка всеки манаф е почнал с малко тлас.

Педерас Чукундуру

Разбираемо е, че този младеж, вероятно от африкански произход, не е сложил своя снимка на профила си във Фейсбук. С това удивляващо име, белязало завинаги личната му карта, е по-добре да седи в анонимност. Хем Педерас, хем Чукундуру.

Фанети Мазакура

Няма как да подминем с лека и нищо недържаща ръка името на английския депутат от парламента в Уимбълдън – Фанети Мазакура. Можем само да замълчим уважително пред това титанично и дълбокомислено наименование с важното уточнение, че едва ли има по-подходящо име за депутат.

Други публикации: Share and Enjoy
Коментари