Най-силният мъж – Стоян Тодорчев

79
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Той е един от успелите български спортисти. Зад гърба си има седем световни рекорда в силовия многобой и рекорд, вписан в Книгата на Гинес. Това е Стоян Тодорчев, на 27 години, от Пловдив.
Сградата, в която той тренира, е бившо бомбоубежище и въпреки стряскащия И вид, в нея тренира човекът, който може да изтегли самолет – Стоян. Той разказа, че за да поддържа формата си, тренира по пет дни в седмицата – сам, без треньор и заплата. В менюто му влизат основно овесени ядки, ориз, картофи и месо.

Стоян е категоричен, че лошите условия никога няма да го откажат от нови рекорди. Признава, че конкурентите в чужбина не знаят за мазето, в което тренира всеки ден. Човечност и скромност. С тези думи можем да опишем българина, записал името си в Рекордите на Гинес с тегленето на самолет от 195 т.

„Най-силният човек на планетата“ е най-престижното състезание в силовия спорт, което се провежда всяка година от 1977 година насам. Изпитанията имат състезателен характер и най-често са свързани с преместването или повдигането на тежести с голяма маса. Сред атрактивните предизвикателства са теглене на камион, „фермерска разходка“ (състезателят трябва да измине разстояние, носейки 2 тежести по 160 кг.), „Камъните на Атлас“ (вдигане на каменни топки на различни по височина стойки за време) и още много други впечатляващи дисциплини.