Тема: Как да изчистим дълбокопроникващ грунд от гранитогрес?

29
Добави коментар
umugul
umugul

Без съмнение на всеки му се е случвало поне веднъж да направи ремонт в жилището си. Всички сме наясно колко трудно е после почистването. Разбира се, мебелите могат да се опаковат и покрият добре, но когато става дума за пода, положението е малко по-сложно. Колкото и да се внимава, винаги остават капчици боя или грунд, които трябва да се изчистят максимално добре. Латексовите бои се чистят доста лесно (достатъчно е да използвате гъба и вода), но ако по гранитогреса или теракота капне дълбокопочистващ грунд и изсъхне на плочката, тогава положението е малко по-сериозно.
Има няколко варианта за почистване на дълбокопроникващ грунд от гранитогрес. В следващите редове ще ви запознаем накратко с тях.
Първият и най-трудоемък начин е да използвате шпакла, с която да почистите засъхналите капчици грунд. По този начин ще почистите, но времето и усилията, които трябва да положите, не си струват, при положение че има много по-бързи и лесни начини. Ще се справите с проблема за отрицателно време, ако използвате макетно ножче (скрапер), с което може да почистите замърсените участъци по гранитогреса или теракота.

Най-бърз и лесен е вариантът да използвате обикновени почистващи препарати: Domestos, Savo или Cilit.

Това, което трябва да направите, е да поръсите засъхналите капки дълбокопроникващ грунд с концентриран почистващ препарат и да изчакате 2–3 минути, след което с помощта на гъба да почистите повърхността на плочките.
Почистващите препарати са идеалното решение, но задължително използвайте ръкавици.

Препаратите са доста силни и могат да причинят раздразнение на кожата на ръцете ви.