Студент създаде невидима виртуална клавиатура за iPhone

3
Добави коментар
wweb
wweb

Студент разработи софтуер, който превръща всяка повърхност в невидима клавиатура за iPhone, като анализира микроскопичните вибрации породени от пръстите при писане. Приложението, което работи върху джейлбрейкнати устройства, използва чувствителността на акселерометъра за да определи силата и местонахождението на вибрациите.

Студентът Флориан Краутли, който изучава компютърни науки в Лондонския университет казва пред световната информационна агенция „Телеграф“, че откритието му е повече от концепция. По-чувствителни сензори биха направили софтуера значително по-практичен и използваем.

 

Системата използва триизмерния акселерометър в iPhone за да определи характеристиките на всяко едно тупване по повърхността, включително силата и честотата, причинени от вибрациите. Данните се сравняват в така наречената „training data“ за да пресметне правилната локация.

 

 

Процесът се преобразува в натискане на бутон върху „виртуалната клавиатура“. За момента системата дава точен резултат в 80% от времето. Поради тази причина данните се свързват с речник за автоматична корекция на грешките за да осигурят правилен правопис на думите.

 

Работата на студента напомня на една друга концепция – прототип на iPhone с виртуална клавиатура, която работи с лазерен проектор.