Меси счупи рекорд на Пеле и помогна на Барса да изравни постижение на Реал

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Барселона постигна десетата си победа за сезона в Примера дивисион, след като пречупи Майорка с 4:2 като гост.

Лео Меси влезе в обектива на вниманието заради двете си попадения в срещата, които му позволиха да подобри знаменитото постижение на Пеле от 75 гола в рамките на една календарна година.

Аржентинският магьосник се разписа два пъти и вече 76 пъти е поразявал противниковата мрежа през 2012-та година – остава му само да се пробва още поне 9 пъти да се разпише до края на декември, за да изравни рекорда по този показател на Герд Мюлер от 1972-ра година.

Иначе Барселона също има поводи за празник, освен победата над Майорка – въпреки че каталунците отново демонстрираха слабости в защита, както от началото на сезона, те изравниха рекорда за най-добър старт в Примера дивисион след 11 кръга.

През 1968/69 и 1991/92 Реал Мадрид постига най-големия точков актив в историята на испанския клубен футбол след първите 11 рунда от шампионата – 31 точки след 10 победи и 1 равенство.

Сега Барселона изравни това постижение на големия враг, записвайки единственото си равенство 2:2 именно срещу „кралския клуб“ в „Ел Класико“ на „Камп Ноу“.

Следващият кръг противопоставя каталунците на Сарагоса, като те ще имат възможност да запишат още една победа и да продължат в борбата за най-добри показатели в историята на Примера дивисион.