Грижа за кожата на лицето на 40+ години | Новини – praznuvam.com – Новини – praznuvam.com | Грижа за кожата на лицето на 40+…

32
Добави коментар
vikito
vikito

В няколко последователни теми ще ви запознаем как да се грижите за лицето си когато сте на 20, 30 и 40 и повече години. Всяка възраст на жената има своята красота. За да я разкрием обаче, трябва да знаем някои основни правила и малки хитринки.

Жените над 40 години трябва да полагат извънредни грижи за кожата на лицето си. Редовно почистване и ексфолиация, анти ейдж кремове и засилена хидратация са само малка част от това от което се нуждаят. Зрялата кожа има нужда от специални процедури и качествена козметика, която дамите на тази възраст често пренебрегват.

Редовна ексфолиация
Редовната ексфолиация помага за засилването на процеса на обновяване на кожата. На тази възласт е добре да ексфолирате лицето си, дори и да не използвате твърде абразивни продукти, поне два пъти в седмицата. Съчетавайте ексфолиацията с дните, когато сте решили да правите маска на лицето си. Така ефекта от маската ще се засили. Подходящи домашни маски за тази възраст са тези с хума, кисело мляко и белтък. Може да използвате и готови комбинирани продукти. Скраб маска за лице от RILASTIL, например, ще почисти кожата ви в дълбочина. Съдържа микросфери с масло от жожоба и пречистен глюкоманан. Тези растителните фибри са ексфолиант от ново поколение и спомагат за отстраняването на мъртвите клетки и замърсяване. Омекотява, тонизира, изглажда и матира кожата.

Лицев масаж
Лицевият масаж, тонизирането и подхранването на кожата всяка седмица помага да се забави нейното стареене. Отличителното свойство на лицевия масаж, е че засилва циркулацията на кръв към лицето. Добре е да се прави, като преди това върху пръстите се постави бадемаво, арганово или друг вид подхранващо масло.

Ежедневно подхранване с дневен крем
Дневният крем за тази възраст е задължителен. Дневен крем с интензивен лифтинг ефект Пани Валевска Шик възстановява хранителния недостатък на веществата в кожата. Този активен крем за зряла кожа подислва и обновява кожата, редуцира бръчките и стимулира клетъчния метаболизъм.
Генезис на младостта дневен крем против бръчки 50+, е продукт, който се бори с видимите бръчки. Благодарение на съчетанието от селектирани активни съставки, кремът активно подпомага процеса на възстановяване на кожните клетки. Уникалната съставка D’Orientine® гарантира оптимална хидратация на епидермиса, намалява линиите и бръчките. Калцият дълбоко възстановява епидермиса, възвръщайки му неговата естествена плътност и еластичност, предотвратява отпускането. Кремът притежава активен избелващ комплекс PHYTO-WHITE предотвратява образуването на петна. Този крем притежава и задължителната за тази възраст UVA и UVB защита.

Нощен крем
Тук може да се използват всякакви по-мазни кремове, които харесвате. Подходящи са всички серии, съдържащи Q10 ензим, невен, подхранващи масла и др. Интересен за тази възраст е Нощен крем с Облепиха от CNAAN. Този богат, хидратиращ нощен крем съдържа масло от морски зърнастец или облепиха от Израел – овлажнява в дълбочина и помага на кожата да възстанови естествената си еластичност и намали признаците на стареене. Съдържа естествени източници, богати на витамините C & E и Омега 3 и 6 мазнини. Тази терапия е създадена да намали вредните въздействия на околната среда, кафяви петна и бръчки, от които може да страда зрялата кожа.

Анти ейдж серуми
Като живителен сок за кожата ви можете да използвате серумите. Те съдържат в концентриран вид най-необходимото за добрия вид на кожата. Единствената слабост на тези продукти е високата цена, но пък качеството си заслужава.
Някои подобни продукти съдържат изофлавони. Това са второстепенни растителни субстанции- фитохормони които активират естрогена и прогестерона в организма и имат защитна функция, намаляват признаците на менопаузата. Това прави тези серуми подходящи за жени със зряла кожа. Перфектен серум за корекция на признаците на старостта е флуидът против бръчки на JEAN D’ARCEL, съдържащ въпросните фитохормони. Подходящ е за кожа с тенденция към омазняване, тъй като има матиращ ефект.
Тук може да видите още серуми, възвръщащи младостта на кожата на лицето.

Специални грижи
Обръщайте повече внимание на областта на врата и около очите. Това са първите места по които може да регистрирате остаряването. Почиствайте ги, подхранвайте ги и се грижете за тях с изключително внимание.

Хранителни добавки
Състоянието на кожата зависи не само от качеството и количеството на използваните козметични продукти, но и от общото здравословно състояние на организма и храненето.
За забавяне на стареенето помагат различни хранителни добавки, осигуряващи на кожата антиоксидантна защита и подхранване с жизнено важни вещества. Препоръчително е да се приемат хранителни добавки със съдържание на витамин А, Е (използва се за профилактика на атеросклероза и сърдечносъдови заболявания и забавя стареенето на кожата), С, екстракт от гроздово семе (има антиоксидантно действие, стимулира синтеза на колаген, укрепва стените на кръвоносните съдове и подобрява кожната микроциркулация), мастни киселини (омега-6 или омега-3 – подобряват състоянието на кожата, нормализират водния й баланс и притежават имуномодулиращо действие).
Като особено нужни за тази възраст храни ще посочим киселото мляко, плодове, зеленчуци, леща и риба.

Автор : kozmetikata.com

Сподели във Фейсбук

Грижа за кожата на лицето на 40+ години5.051