Да си направим коледна украса от рециклирани материали

1
Добави коментар
YavorIvanov
YavorIvanov

от GreenTech.bg на 12/11/2012

Не изхвърляйте нищо от офиса си до празниците – може да ви потрябва! В дните преди Коледа можете да  използвате стари материали и консумативи, за да изработите от тях оригинални коледни украси.

Ако не знаете как, идея ще ви дадат нашите приятели от Cleantech България, които са се заели да организират „Коледен ден за рециклиране“. Инициативата която ще обедини отговорнoто отношение на служителите към околната среда и създаването на коледен дух по един нестандартен начин.

Проучване на Cleantech показва, че 98,7 % от служителите в българските компани са готови да дадат своя принос за иновативни „зелени” практики в офиса. Сега те могат да се превърнат в „зелена” коледна работилница. Така нареченият „Xmas Recycling Day“ представлява интерактивна работна среща за изработка на коледна украса от употребявани офис консумативи. Инициативата ще бъде придружена от подаръци и вдъхновяващи онлайн комуникации.

За един ден с малки стъпки “Xmas Recycling Day” ще:

насърчи отговорното отношение на служителите към околната среда
повиши тяхната информираност за отражението на всекидневната им офис дейност върху природата
използва непотребните или вече употребявани офис консумативи, превръщайки ги в иновативно изработена коледна украса и подаръци
мотивира служителите и „даде живот” на техните креативни идеи
спести ресурси, като бъдат използвани вече употребявани материали за създаването на коледен дух
сплоти екипа и ще създаде коледно настроение
подобри и разнообрази вътрешнофирмената комуникация

Зелената коледна работилница може да гостува във всяка фирма в периода между 26 ноември и 14 декември 2012 г. Могат да се включат до 15 фирми,  а срокът за регистрация е 22 ноември 2012 г.

Ако пък няма възможност вашата фирма да си организира коледен “кръжок”, то можете сами вкъщи да си направите ателие за рециклирани коледни украси. Ето няколко идеи за екологични и забавни украси за пазниците, а и не само украси, но различни весели рециклирани празнични хубости.

Публикувано в Рециклиране