Интервюто с Хълк: Искам атака от Меси, Роналдо и мен

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Представянето на Хълк през 2012 г. с Порто му отвори вратите към бразилския национален отбор и към престижен многомилионен трансфер в руския Зенит. По този начин той може да получи доста гласове от хората, които ще гласуват за съставянето на световния отбор на ФИФА/ФИФПро. Ще има поне един глас, своя собствен, както сам разкрива в изпълнен с добро настроение разговор с екипа на FIFA.com. Така продължава серията интервюта с играчите, които се очаква да са с главна роля в галавечерта при връчването на приза “ФИФА Златна топка 2012”.

–         Хълк, според Вас, кой бе най-добрият играч на сезона?

–         Към днешния ден бих казал, че най-добрият футболист на света е Лионел Меси. Барселона притежава големи играчи, съставящи голям отбор. Това улеснява колективните резултати и същевременно позволява на индивидуалното качество да се изрази изцяло. Кристиано Роналдо също е решаващ играч, който вкарва много голове. Към ден днешен, когато се говори за най-добрия футболист на света, винаги се споменават две имена, ала бих гласувал за Меси.

–         Вие сте играл срещу Меси. Той ли е футболистът, който Ви е впечатлил най-много досега?

–         Да. Въпреки че е заобиколен от велики играчи, пак успява да направи нещо различно. Поради това заслужава отново да спечели наградата предвид впечатляващото количество голове, които вкара този сезон, повече от всекиго другиго.

–         Кого бихте избрал за Треньор на годината на ФИФА?

–         По-трудно е да се избере треньор, тъй като не сме всекидневно зад оградата на всеки отбор. Често се избира някого, спечелил голям турнир като Шампионската лига, тъй като се знае, че е трофей, труден за взимане. Затова бих гласувал за Роберто Ди Матео от Челси. Не зная дали е най-добрият треньор, ала след като успя да поеме отбора в средата на сезона, да отстрани Барселона и да спечели Шампионската лига, значи е свършил добра работа. Гледах доста мачове на Челси. Технически и тактически този отбор играе много добре.

–         Да видим какъв е Вашият избор за Световна единайсеторка на ФИФА/ФИФПро за 2012 година…

–         Хм… Не зная. Има толкова много добри играчи, да не говорим и за приятелството, което се намесва тук (б.и. – засмива се). Зная със сигурност само, че ще заложа на Меси, Роналдо и деветима други. За вратар бих избрал Петр Чех. Бих избрал и себе си. Ние тримата в нападение: Меси, Роналдо и аз (б.и. – смее се). Оттам насетне вариантите са много, толкова е високо качеството навсякъде.

–         И за финал – наградата “Пушкаш”. Някой по-специален гол привлече ли вниманието Ви тази година?

–         Може и да не е най-красивият, ала онзи на Рамиреш срещу Барселона на “Камп Ноу” ми изплува в съзнанието. Хубав е, но преди всичко е решаващ.