“Другата реалност” на Георги Жеков

8
Добави коментар
ibridik
ibridik

След като съвсем наскоро ви споделих оценката си за книгата на един млад автор, днес ще ви срещна с един абсолютен дебютант – Георги Жеков и неговата първа книга: “Другата реалност”.

С Георги се запознах преди малко повече от година – на семинара на Мел Гил. Още тогава ми направи впечатление, тъй като не е лесно да изпъкнеш с усмивката си – в цяла зала с положително настроени хора.

Днес с радост ви представям и неговата първа книга, за която най-добре ще ни разкаже самия й автор.

ПЛАМЕН ПЕТРОВ: Представи се с няколко думи пред читателите на “Блогатство”?

ГЕОРГИ ЖЕКОВ: На първо място мога да кажа, че съм Човек.  След това най-вероятно ще се наложи да се представя с името, което са ми дали по рождение – казвам се Георги и съм мечтател.

За щастие съм от този тип мечтатели, които имат вярата, самодисциплината и знанията, с помощта на които да сбъдват мечтите си. И продължавам да се уча. Всеки ден.

Влагам по-голямата част от времето си в проектите, върху които работя, а в останалата част обичам да пътувам, да бъда сред природата, да плувам, да катеря, да готвя и да слушам хубава музика.

Кога ти хрумна да напишеш книга и защо?

Мисълта за книгата се появи в съзнанието ми почти веднага след изписването ми от клиниката, в която бях приет и опериран след инцидента в края на 2008 година.

Новото усещане за света, което имах и знанието, което ми бе дадено като подарък от “отвъдната страна” не ми даваше мира, така да се каже.

Още тогава започнах да събирам информация и знания за написването й.

Колко време ти отне от идеята за “Другата реалност” до излизането й от печатницата и какви трудности срещна по този път?

Отне ми близо 4 години.

Първите три бяха посветени на събирането, осмислянето и пресъздаването на знанията, които може да намери всеки един от нас в книгата.

Последната една година близо, мина в нейната обработка – редакция, корекция и т.н.

Единствената трудност може би беше търпението, което трябваше да имам, докато се случат нещата. То обаче ме научи на много и сега съм изключително радостен, че всичко се получи по този начин.

Имах и финансови затруднения по издаването, но родителите ми веднага ми подадоха ръка, а и аз успях да поработя върху един-два странични проекта, чрез които да добавя необходимата сума за издаването.

Не са много хората които знаят това, но между всички други неща съм и симултантен преводач от и на английски език.

Напоследък срещам доста песимизъм относно все повечето “самиздати”, както и мнението, че бумът на “новоизлюпени” автори не е нищо повече от чесане на болни амбиции – ти какво би отговорил на такива критици?

Успехът на книгата и времето ще даде необходимия отговор.

Кое е най-ценното послание на твоята първа книга, което искаш да бъде разбрано правилно от читателите ти?

Това е вече труден въпрос!

Не за друго, а защото самата книга е пълна с ценни послания за всеки един от нас.

Едно от посланията е за избора, който всеки един от нас има. Във всеки един момент…

И който е всъщност единственото нещо, което ни е дадено по рождение и няма как да ни бъде отнето.

Затова да изберем да вземем в ръцете си тази книга и да променим живота си, примерно!

Другото послание е за нашия ум и възможността да го използваме конструктивно, за да създадем една материална действителност около нас, изпълнена с повече Любов, Хармония и Щастие.

Наистина, посланията са толкова много, че ще трябва да пресъздам цялата книга .

Мислиш ли вече за втора книга?

Да. Стартирал съм и работя върху два други проекта.

Междувременно се появи и една много приятна стихосбирка, която ще издам в някакъв момент. Казва се “Любов във безвремие”.

Иначе единият от проектите е автобиографичен. Читателите спокойно могат да очакват нещо наистина различно този път. Но нека първо възприемат “Другата реалност”.

Обяви, че част от приходите от книгага ти ще отидат за благотворителност – това само “маркетингов трик” ли е или имаш друга причина да го правиш?

Добър и много на място зададен въпрос!

Аз дарявам минимум 10% от всичките си приходи, които имам. Всеки месец.

Реших, че мога да съчетая издаването на “Другата реалност” и с това.

Иначе имам специално отношение към децата, признавам си. За мен те са чисти, невинни съзнания, които имат нужда на първо място от любов и топлина.

Те тепърва ще взимат решения и ще правят многобройни избори, чрез които да построят живота си. Мисля,че е една достойна и благородна кауза да им помогнем да направят това.

Коя е най-смелата ти мечта – като автор?

Толкова са много…

Но като цяло, постоянно мечтая и визуализирам света като едно по-хармонично място за живеене.

Място, където повечето от нас ще могат да погледнат човека срещу себе си и да се познаят в него, отвъд познатите ни концепции, чрез които сме свикнали да се възприемаме.

Искрено мечтая книгите, семинарите и всичко останало, което правя да помогне затова!

ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ ЖЕКОВ В ПРЕДАВАНЕТО “ТАЙНАТА НА ЩАСТИЕТО” НА TV7 МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

СНИМКИ: личен архив

 

Tags: „Другата реалност“, автор, Георги Жеков, интервю, книга, самиздат