Победителката от The Cactus Run – Христина Козарева

1
Добави коментар
ilqnardo
ilqnardo

Представяме ви победителката от RunBG Trail Series: Панчарево и водачката след втория етап на веригата – Христина Козарева. В дългата и спортна биография влизат спортове като: ориентиране, лека атлетика, планинско колоездене и още няколко други спортове. Има страст към моторите и е барабанистка в рок група. През 2012-та година спечели първият си ултрамаратон – Обиколката на Витоша и постави нов рекорд на трасето за жени – 10 часа и 20 минути. В началото на сезона на 1-ви април спечели маратона Шричинмой в Пловдив с нов личен резултат, а успехите и през сезона далеч не спират до тук. Списъкът е дълъг – повярвайте ни. След вторият етап на RunBG Trail Series Христина има пълният комплект от точки и води убедително в генералното класиране на състезанието.

Снимки от ляво на дясно: След победата в Обиколката на Витоша и след втората поредна победа в RunBG Trail Series

Ето и въпросите, които зададохме на Христина Козарева и нейните отговори:

1.Как ти се стори трасето на The Cactus Run и какво мислиш за трасетата до момента?
Х: И двете трасета много ми допаднаха, поздравления за добрата организация и за идеите. Бяха балансирани и не липсваше маркировка. Интересната част поне за мен беше, че си мислех, че познавам добре местностите и все пак минах по пътеки, на които никога не бях стъпвала. Вече знам къде виреят кактусите. 🙂

2. За какво мисли по време на бягането в събота?
Х: Докато бягах по алеята заобикаляща езерото и минавайки по отсечката с асфалт, си мислех как отчаяно искам да започне по-стръмната част, за да си почина. На равното ми изглеждаше, че съм бавна, колкото и да се опитвах да вдигна скоростта. Нагоре всяко темпо беше приемливо.
Христина Козарева в края на първата обиколка на The Cactus Run
 

3. Как ти се стори атмосферата на състезанието?
Х: Изкарахме си страхотно!  Все повече хора идват на Trail Series, много бързо стана супер популярно. Личи си, че накрая всички са доволни и са се забавлявали.

4. Какви са целите ти за RunBG Trail Series?
Х: Целта на първо време е да участвам на всички серии и всеки път да е толкова весело. За представянето правя, каквото мога.

5. Какви са плановете ти за сезон 2013? Имаш ли цел или конкретно състезание, в което да участваш?
Х: Надявам се да е поне толкова силен, колкото неочаквано за мен беше сезон 2012. Е, още малко може. Ще участвам на всички състезания, на които участвах и през изминалата година. Ще направя всичко възможно и за още няколко извън страната. Говоря за състезания по лека атлетика, колоездене и спортно ориентиране. Ориентирането ми липсва, искам да му отделя повече време. През 2013 г. отново ще наблегна на дългите дистанции. Една от целите ми е да подобря постижението си на маратон.

6. Какво ново и различно в спорта би опитала?
Х: Има още страшно много яки спортове. В момента схемата ми е работа-учене-тренировки и не остава време за друго.

 

7.Какво ще посъветваш тези, които от скоро бягат по пресечен терен? Как да станат по-добри?
Х: Да са постоянни с тренировките. През тежките моменти да си мислят, какво е усещането след тренировката, тръпката от състезанието и доброто представяне. Да не се стряскат от лошите метеорологични условия. Както казват скандинавците – няма неподходящо време, има неподходящи дрехи.

 

Очаквайте интервю и с Кирил Николов – Disl.