Дрешки за кучето през зимата?

2
Добави коментар
PetVet.bg
PetVet.bg

14.11.2012

Източник: Eco-Pup

Някои може би намират идеята за твърде смехотворна – все пак дрехите са присъщи само за хората, а и кучетата имат собствени „кожухчета”, които да ги предпазват от зимния студ. Нима? Някои четириноги имат къса и рядка космена покривка, която би могла да задържи твърде малко от телесната топлина през студеното време. Определени породи не са пригодени за живот при минусови температури и мразовитата българска зима не им понася добре.

 

Виждали ли сте кучето си да трепери по време на разходките през късната есен и зимата? Дори и да бърза да се прибере у дома или да отказва да излезе? Може би е време да помислите и за неговото зимно облекло. Ако вие се чувствате комфортно на по – ниски температури дори и у дома, вашият любимец може да е на друго мнение. Мръзнещото куче предпочита да спи свито на кълбо и рядко се изпъва, откривайки корема си. Някои от най – дребните породи като мини пинчер, дакел, чихуахуа и др., както и тези с къса космена покривка най – често имат нужда от допълнително кожухче през зимата. Същото важи и за по – възрастните кучета, чиято имунна система е отслабена, а метаболизмът – понижен.

 

От друга страна, ако сте собственици на българско овчарско куче, сибирско хъски или аляски маламут, бихте сбъркали, ако облечете любимеца си. Допълнителният слой може да се окаже не само неудобен и нетърпим, но и да доведе до прегряване.

 

Избирайки дрешка за своето любимо куче, има няколко неща, които трябва да имате предвид. На първо място вземете размерите на обиколките около врата, най – широката част на гръдния кош, кръста след последното ребро и дължината на гърба до същата точка. Разглеждайки стоките в зоомагазина, не се спирайте на изработени изцяло от вълна дрешки – те са топли, но и могат да причинят сърбеж и по тази причина са неудачни. Въпреки това естествените материали остават за предпочитане – като например памука или комбинацията му с вълнени влакна. Външният непромукаем слой е допълнителна екстра, която би се оказала полезна по време на дъжд.

 

Независимо дали намирате кучешките дрешки за глуповати или сладки, вашето куче би могло да оцени колко топли и удобни са те.

 

А какво мислите вие за дрешките за кучета? Споделете с нас мнението и опита си в нашия форум.

 

Ралица Грънчарова

 

 

Още за кучета:

„Зимна приказка по кучешки“

„Правилната подготовка на кучето за зимата“

„Куче – какво трябва да знам, преди да си взема?“