Къртене на плочки с професионални къртачи

2
Добави коментар
traiki333
traiki333

Изкъртване на стари плочки

Къртенето е сложна и рискована работа. В домашни условия най-често то представлява: къртене на бетон, стена, фаянс или подпрозоречно пространство. Тук ще разгледаме как преминава къртенето на плочки и какво ни е необходимо, за да се справим с тази задача.

Нашият съвет, е да се възползвате от услугите на някоя фирма като КЪРТИ.БГ която разполага с необходимата техника и квалифицирани работници, за да се справи с тази трудоемка задача. Все пак, ако сте твърдо решени да се справите сами с къртенето на плочките в банята или кухнята ще Ви дадем няколко полезни съвета и насоки.

Както споменахме вече, къртенето рискована работа, тъй като по време на работа може да се отчупи някоя парче, което да попадне в областта на очите или друга част от тялото и да Ви нарани. Поради тази причина, преди да започнете каквито и да е действия, трябва да вземете необходимите предпазни мерки. Предпазните средства, които ще Ви бъдат от първа необходимост са: каска, очила, ръкавици и хубави обувки.

След като сте подготвени за работа, е време да пристъпите към действия. Ако смятате да използвате отново плочките, то ще бъдете изправени пред много трудна задача, тъй като за целта ще Ви бъдат необходими специални умения и техника, с които едва ли разполагате. При това положение най-добре повикайте специалист, който да се заеме с тази задача. Ако плочките няма да Ви трябват, то ще Ви бъде необходимо само чук и длето или къртач, с който да разбиете фаянс.

Ако разполагате с професионална машина, то работата няма да Ви отнеме повече от час-два, но ако трябва да използвате подръчни материали (чук и длето), то къртенето ще Ви коства много повече време и усилия. Ако ще разбивате плочките с чук, то може да използвате мокра кърпа, която да поставите върху местата, които ще разбивате, като по този начин ще намалите значително хвърчащите парчета.