Качествен контрол: „Здрач: Зазоряване – част 2”

2
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

„Здрач: Зазоряване – част 2” си спечели реномето на най-добрия епизод в поредицата. Питър Травърс от Rolling Stone обаче отбелязва, че тази теза звучи толкова неадекватно, колкото изказването, че предпочиташ настинка пред свински грип. Затова кулминационният епизод не се препоръчва на хората, които не са успели да се трогнат от досегашните серии. ФЕНпирите са друга порода киномани.

Те ще останат очаровани дори от скучната експозиция – Бела (Кристен Стюарт) свиква с новия си живот като вампир. А динамичната и твърде преувеличена развръзка ще предизвика може би най-мощната вълна от писъци в кинозалите. Та нали сем. Кълън ще се опита да защити детенцето си от кръвопийците-правораздаватели Волтурите, като организира армия от безсмъртни и вълци?!

Финалната серия не се е отървала от недостатъците на поредицата: мелодраматизъм, баналност, нелепи диалози, сюжетно безсилие и кофти ефекти, но в този епизод поне се случва нещо, което би следвало да развълнува зрителите. Дали това ще стане? Вече знаете от какво зависи. За ФЕНпирите последният епизод от сериала, който спечели повече от 2 милиарда долара, ще остане като изключително романтичен и дълбоко проницателен проект, както отбелязва и Клаудия Пуиг от USA Today.

Със „Зазоряване – част 2” всичко приключи. А тук нямам нищо против да приложим максимата: „За умрял или добро, или нищо”. Дано и от Summit да приемат тази позиция и да оставят поредицата без презареждания и продължения. Вярно, че си има сериозна маса фенове, но също така е вярно, че творческите дупки и клишетата са повече от допустимото.

Качественият контрол е преминат, но само за ФЕНпири! Останалите да пропуснат. И все пак, като имаме предвид стандартите на поредицата, финалът не е очакваното разочарование.

Премиера в България: 16.11.2012 (Здрач: Зазоряване – част 2 / The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 / А Плюс Синема / Summit Entertaiment)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂