„Димяща“ фотография.

9
Добави коментар
black_tulip
black_tulip

< Предишна

Следваща >

  

   Има много подобни статии на тази тема, обяснявайки и показвайки как точно се снима дим.Въпреки това, резултатите винаги са различни и се надявам, все пак, тук да се види нещо ново и интересно.Ефектът е съчетание от добър кадър и подходяща постобработка.И в двата етапа можем да се развихрим и да покажем въображението си, на което в крайна сметка се дължи и готовата снимка.

   За да направя показаните тук кадри ползвах тази фотографска техника и аксесоари или по-точно:

Фотоапарат.
Подходящ обектив.
Импулсно осветление.
Стативи за осветление.
Статив за фотокамера.
Черен картон.
Сгъваем рефлектор ( бленда ).
Държач за компактна светкавица – 2бр.

Ароматни клечки.
Лента Бишоп ( изолирбанд ).
Запалка.

    Стараем се фонът  да остане черен, като внимаваме да не го осветим по време на заснемането.След като успеем да хванем интересни димни форми, трябва да наблегнем на обработката.Можем да експериментираме с цветове, да добавим контраст, да изсветлим, където е нужно и т.н.Ето няколко примера за това, какво може да се получи.

      Освен с обработката, различни цветове можем да получим още по време на реализирането на фотографиите, като правим така, че да се получи светлина в различни цветове, както е при този кадър например.

   Към една такава снимка можем да добавим ефектна анимация, превръщайки я в оригинален аватар например.Да кажем нещо подобно. 

     Ако желаем да променм фона и той да е бял, тогава просто инвертираме и готово.

 

  А тук, в този клип, се вижда как точно се заснемат „димящите“ картинки.

 

Добавете коментар