Бивша кметица с нелегален казан за ракия

1
Добави коментар
yApple

Бившата кметица на разградското село Балкански плати скъпо и прескъпо за казана за варене на ракия в дома си. Заради междусъседски войни семейството на Радка Къчева ще пие тазгодишна ракия по… 200 лева литъра. “Цялата работа тръгна заради едни телета. Торта на комшиите мирише и на всичкото отгоре е на 10 метра от спалнята ми. Това е денонощна миризма”, оплаква се Радка Къчева. Жената подава жалби срещу съседите си, измъчена от вонята, която идва от техния обор.

Те пък й отмъщават като съобщават, че в къщата й има нелегален казан за варене на ракия, съобщава Нова телевизия.

“Може и да е престъпление, но това е малък казан. Колко да си варим – по 25 литра я има, я не. Като ни глобиха – къде ще ходим, платихме си 1116 лв. глоба. Това са 6 пенсии на съпруга ми.”, споделя жената.

Съседите не крият, че нарочно са подали сигнал за казана с ракия. “Те ми пращат полиция, защо и аз да не им пратя проверка”, казва комшията.

Попитана как ще изкарат без насъщната напитка, Радка отговаря: “Ще купуваме ракия. А тази, която я сварихме в казана, на нас ни излиза 200 лева литъра. След като си платихме глобата, смятайте колко ни струва ракията, дето ще пием тази година”.