С домати срещу тиквите на власт – e-vestnik.bg

23
Добави коментар
dpeshev
dpeshev

Николай Колев – Босия обяви в блог и разпрати писмо, че ще замеря парламента с домати. И го посрещна кордон от 40 полицаи. Сам човек. Оказва се, че на този човек много внимателно му четат блога, следят кореспонденцията му и реагират пъргаво да го изпреварят.

Стотиците други опозиционно настроени блогъри, дисиденти и т. н. могат да бъдат сигурни, че и тях ги четат и следят внимателно. Да, отново може да се говори за дисиденти.

Щом пак арестуват хора като Босия, задържан още по времето на Живков, нещо не е наред в държавата. Щом се дават парите на данъкоплатците да следят такива като Босия, държавата все повече прилича на живковата.

Босия много добре е предвидил реакцията на управляващите. В своето „Доматено писмо” е написал:

„Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под  отговорност за хулиганство. Това, обаче, е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога.” (виж тук цялото писмо)

Сега обаче милиционерите във властта ще усетят на гърба си какво е да посегнеш на само един човек като Босия. Неговият жест с доматите е заразителен пример, който се мултиплицира. Сега с домати ще излязат няколкостотин (виж тук).

Срещу тях били приготвени 300 полицаи, както предупредително съобщи бТВ. Тази телевизия информира за новия доматен протест, но цензурира организаторите му (виж тук).

След това с домати ще излязат няколко хиляди. Протестът срещу властта може да се превърне в пълзяща доматена революция.

С домати срещу тиквите на власт.