Колин Фарел и Мартин Макдона са абсолютни ненормалници

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Източник: A+ Films

През 2008 г. филмовият свят стана свидетел на помитащ режисьорски дебют. Ирландецът Мартин Макдона показа първия си филм „В Брюж“ и моментално спечели одобрението на критиката и зрителите. Реакцията не беше никак изненадваща, защото в Обединеното кралство около името на Макдона се шуми положително и то още от 1996 г., когато излязоха първите издания от двете трилогии, в които авторът събира пиесите си. Постепенно Макдона получи титлата „най-успешен съвременен ирландски драматург“ (родителите му са ирландци), въпреки че е роден в Лондон.

През 2006 г. Мартин Макдона направи логичен опит да стъпи на кино почва. След като театралният му живот бе успешен и одобряван, драматургът създаде късометражния „Six Shooter“ и прибра „Оскар“ за най-добър кратък филм. Вече споменах „В Брюж“, който се появи две години по-късно. Сега Мартин Макдона ни среща със „Седемте психопата“. Вторият му филм, с който авторът, ще не ще, трябва да затвърди прекрасното впечатление, получено от предишната му работа.

A+ Films

Като сценарист, режисьор и продуцент на филма, Макдона се вихри и дава свобода на въображението си. Той отново е избрал Колин Фарел (актьорът бе в главната роля и „В Брюж“) за основен изпълнител. В „Седемте психопата“ Фарел играе сценариста Марти, който дълго време се мъчи над новия си сценарий, чието заглавие е… точно така – „Седемте психопата“. Марти има нужда от вдъхновение и го търси в най-добрия си приятел Били (Сам Рокуел). Били пък изкарва пари като отвлича кучета, а след това партньорът му Ханс (Кристофър Уокън) ги връща, за да прибере обещаното възнаграждение. Въпреки че е крадец на кучета, Били всъщност е човек, който е готов на всичко, за да помогне на Марти. На ВСИЧКО.

A+ Films

Покрай приятелите си, Ханс, мафиота Чарли (в ролята е блестящият Уди Харелсън), който е бесен, че някой е откраднал любимото му куче, порода ши-тцу и всички странности, случващи се около творчески изтормозената му персона, Марти се мъчи да попълни списъка с персонажи за своя сценарий. А най-много се старае да не бъде убит. Май не е много лесно да си измислиш психопат, а? А може би изобщо не е нужно да си фантазираш…

„Седемте психопата“ е пропит от интелигентно чувство за хумор, на моменти граничещо с елегантна бруталност. По ирландски. Тандемът Макдона-Фарел води след себе си неминуеми успехи, а премиерното заглавие е абсолютното доказателство за това. С ирония, смях и много кръв този филм ще ви демонстрира нагледно какво се получава, когато група адски талантливи копелета, които на всичкото отгоре са и приятели, решат професионално да си поиграят на кино.

Филмът тръгва по кината в България на 23 ноември