На високи обороти със „Спешна пратка“

1
Добави коментар
ivaylonetsov
ivaylonetsov

Отдавна не бях попадал на такъв филм, а точно от такъв имах нужда. „Спешна пратка“ на Дейвид Коп („Гласове в мрака“, „Таен прозорец“) е изключително динамична и свежа продукция, която ще ви държи на нокти от начало до край.

В главната роля на този препускащ екшън е Джоузеф Гордън-Левит („Черният рицар: Възраждане“, „Генезис“, „На гости на третата планета“) който играе Уайли, познат още като „Койота“ – бивш студент по право, който отчаяно бяга от оковите на сивия костюм и вратовръзката. Уайли е най-добрият в занаята, а по-точно в доставките на пратки с колело. Ключът към успеха е любовта му към колоезденето и презрението, с което се отнася към ограниченията. Компания му прави екзотичната Ванессса (Даня Рамирес), с която Уайли има романтични, но доста турбулентни отношения.

Alexandra films

Действието в „Спешна пратка“ се развива за час и половина – едно от нещата, които прави филма толкова приятен за гледане. Уайли получава плик от позната, който трябва да достави в Чайнатаун в Ню Йорк и потегля на гърба на своя верен велосипед без скорости и, по-важното, без спирачки. По следите на плика обаче е и изпадналото ченге Боби (Майкъл Шанън), който буквално прави живота на нашето момче черен.

„Спешна пратка“ притежава всичко необходимо, за да се забърка един класически екшън. В лентата има много преследвания, бой, капка романтика, напрежение и всичко това се разгръща около трогателна семейна драма. Нещото, което прави филмът толкова успешен в моите очи обаче са високите обороти. Действието не секна нито за секунда, нямаше излишни или прекалено дълги отклонения от основния сюжет, всеки детайл беше прецизиран, както като част от общата картинка, така и като времетраене. Нито за миг не се загуби темпото, което беше зададено още в самото начало, като че ли самият филм беше без спирачки.

Alexandra films

На всичкото отгоре Дейвид Коп е премахнал така досадните вече обрати в историята, които уж повдигат напрежението и с които повечето холивудски режисьори вече прекаляват. В „Спешна пратка“ от начало до край „добрите“ мачкат „лошите“ и то не без задължителната нотка хумор.

Да обобщим: 90 минути, екшън, колелета, преследване, романтика, хумор, драма, всичко това на много високи обороти – нулева досада. Както вече казах, „Спешна пратка“ е свеж и динамичен, и определено е филм, който ще ви откъсне напълно от скуката за час и половина, ще вдигне и вашето лично темпо или с други думи – ще ви надъха зверски. Ако смятате, че имате нужда точно от това, то спешно трябва да си вземете билет, тъй като премиерата на лентата е утре – 23 ноември.