DelPadre представят дебютния си албум

1
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

На 15-ти декември от 20.00 часа, DelPadre ще представят на живо първия си студиен албум “Rubi” в Дома на Киното в София.

Харесай страницата ни във Facebook

Албумът излиза през новия им лейбъл “Rumba Aficionado”, както доскоро се казваха и самите DelPadre. Изборът на заглавие също не е случайно – “Rubi” e познато име за почитателите на латино звука, защото това е заглавието и на първия сингъл от

Освен ядрото на DelPadre – Христо Коликов-Кристо, Симеон Иванов и Цветан Андреев, в проекта участват общо 20 музиканти от цял свят – Австрия, Коста Рика, Колумбия, Италия, Куба, Унгария, Германия, Испания… и разбира се, България. Именно тук, в студиото на Алекс Нушев, са част от записите на “Rubi”.

Другото студио, което има основна роля при създаването на албума, е „White Room Studios“ в Залцбург, където Свилен Ангелов е миксирал песните. Мастерингът е правен в Германия. Обложката и художественото оформление са дело на испанския художник Тони Мартинес.

Песните в „Rubi“ са общо 13 и съчетават много различни стилове – от румба, през фламенко версията на “Облаче ле, бяло” и реге, до регетон и балкански фюжън. Албумът ще изненада мнозина и с находчивите и добре замислени кавър версии на известни парчета.

Един от хитовете в „Rubi“ е съвместната песен на DelPadre с Поли Генова – „Bueno“. Поли ще бъде сред гост-музикантите, които ще излязат на сцената заедно с Кристо и компания на 15-ти декември. Друг интригуващ гост, дошъл чак от Ню Йорк, ще бъде известният басист Снежната Сова – Хуан Гарсия.

Началният час на концерта е 20.00. Билетите са с цена 10 лв. и ще се продават в Дома на киното преди събитието, като всеки билет носи на неговия притежател подарък от DelPadre – новия им албум „Rubi“. А по време на коктейла след концерта, всички гости на премиерата могат да получат автограф от Кристо, Цветан и Симеон.

Коментари

коментар(а)